Widen ühendab advokaadibürood Lextal, RER ja ILAW, kogukäive ulatub 9,1 miljoni euroni

Kommunikatsioonibüroo In Nomine teatab elevusega, et alates 16. aprillist on advokaadibüroo Lextal uus nimi Widen. Widen on Balti advokaadibüroo, mis sai alguse 2021. aastal Eesti Lextali, Läti RERi ja Leedu ILAW ühinemiselÜhise nime alla koondumine on kolme büroo kokkukasvamise oluline teetähis. Viimase kolme aastaga on nende büroode käive ja õigustiim kasvanud orgaaniliselt üle 60%, kokku on üle 100 õigusnõustaja.

Wideni partner, vandeadvokaat Oliver Nääs rõhutab, et kolm Balti advokaadibürood tahavad teha tipptasemel advokaaditööd, mis samas ei oleks liiga formaalne. “Widenis me usume vabaduse, vastutuse ja meeskonnatöö väärtustesse ning loome keskkonna, kus inimestel on võimalik saavutada oma eesmärke. Soovime, et meil oleks mõistuspärane tasakaal töiste ja eraelu eesmärkide vahel. Keegi ju ei taha, et tema südamekirurg tuleks lõikusele 48 tunniselt valvelt. Miks peaks siis klient tahtma sellist advokaati? Widenis peame olema advokaadid, kes vaimselt ja füüsiliselt suudavad alati anda endast parima ja tagavad hea kliendikogemuse,“ selgitab Oliver Nääs.

Nääs on seda meelt, et advokaadi roll ühiskonnas on mõelda julgelt ja kriitiliselt. „Väga keerukat õigustööd saab teha ennekõike suurema tiimiga. Mida suuremaks kasvavad advokaadibürood, seda ettevaatlikumaks nad muutuvad, ning tihti näeme meedias, et rohujuure tasandil ühiskonda mõjutavaid asju teevad just väiksemad bürood. Tahame olla keerukate projektide jaoks parasjagu suur ja julge.“

„Õigusnõu ostmine on ebamugav, kuna see on kallis käsitöö, mille käigus annab klient advokaadibüroo kasutusse väga suure usaldusega väga palju kontrolli enda äri käekäigust. On väga suur erinevus, kuidas ja mismoodi suheldes advokaat kliendile nõu annab, millised on võimalused ning milline kliendi riskiisu on pikas vaates mõistlik,“ toonitab Nääs.

Advokaadibüroode Balti koostööd koordineeriva vandeadvokaadi Rainer Ratniku sõnul on Wideni juhtlause „The legal jazz company“ ja selles on peidus oluline väärtussõnum: „Õigusjazz tähendab kahte asja. Esiteks seda, et advokaatidena on meie eesmärk olla tasemel, kus ei pakuta vaid turustandardit. Tiim peab oma valdkonnas olema nii tugev, et suudetakse mõelda kastist välja ning vajadusel improviseerida. Teiseks on tarvilik kokkumäng ja tiimi liikmed peavad olema hea kõrvaga nii kliendi kui ka enda inimeste suunal. Jazz on märk kuulamisoskusest, kõrgest erialasest tasemest ning heast tiimitunnetusest. Lisaks on Balti mastaabis vaja kaasaegse sisekliimaga ning loomingulist advokaadibürood, sest äritegevus muutub üha piiriülesemaks. Muide, meie büroodes tegutsevast partneritest on üle pooled naissoost.“

Widenil on Eestis 40 ja Baltikumis kokku 120 inimest. Juriidiline tiim koosneb enam kui 100 eksperdist. Kolme büroo ühine käive oli 2023. aastal üle 9,1 miljoni euro ning nii käibelt kui ka tiimi suuruselt on alates 2021. aastal kokku saamisest kasvatud üle 60%.

Fotol advokaadibüroo Widen juhatus, vandeadvokaadid Oliver Nääs, Marge Männiko, Rainer Ratnik ja Rauno Kinkar.