Viking Line’i 2023. majandusaasta oli läbi aegade parim

In Nomine pikaaegse koostööpartneri Viking Line’i 2023. aasta oli erakordselt edukas. Seda olenemata ebakindlast geopoliitilisest olukorrast ja selle laiast mõjust energiahindadele, inflatsioonile, intressimääradele ja valuutadele, inimeste reisimisharjumustele, nõudlusele, tarbimisharjumustele ja kuludele. 

Viking Line’i tegevjuhi ja presidendi Jan Hansesi sõnul oli 2023. aasta parim alates ettevõtte börsil noteerimisest 1995. aastal. 2023. aasta kosolideeritud maksueelne kasum oli 45,4 miljonit eurot. Reisijate- ja kaubaveo maht jäi stabiilseks, vaatamata väiksemale laevade arvule. Samal ajal saavutati planeeritud müügitulu. 2023. aastal reisis Viking Line’i laevadega kokku 4,9 miljonit reisijat ning nõudlus ületas kohati isegi teenindusvõimekuse.