Musti kaste valmistanud tehase hoone Tartus ärkab ellu

Tartus Puiestee tänava alguses asuv endine tehasehoone ärkab ellu, teatab kommunikatsioonibüroo In Nomine. Kevadel avab seal uksed Rimi, millele ruume ehitab Mapri Ehitus. Lennukite musti kaste valmistanud ja hiljem Tartu Kontrollaparaatide tehast majutanud hoonest on rentnikega kaetud ligi pool.

Endist tehasehoonet arendava Tarkon Kinnisvara juhatuse liige Raivo Kiivit räägib, et hoone esimesele korrusele tulevad kaubandus-, teenindus- ja kontoripinnad. Teisele korrusele on aga planeeritud kergetööstus-, lao-, kontori ja teeninduspinnad. Hoone esine parkimisplats renoveeritakse täielikult, sinna tuleb värske haljastus ning elektriautodega sõitjad saavad laadimisvõimalused. Parkimiskohti tuleb 105 autole.

Põhimahult on hoone kahekorruseline, otstes neljakorruselised bürooruumide blokid. Kasulikku pinda on hoones kokku üle 10 000 ruutmeetri, suurim rentnik 1500 ruutmeetril on Rimi Eesti, kelle supermarket valmib tänavu kevadel. 

Mapri Ehituse projektijuht Andreas Nigol tõdeb, et rekonstrueeritavad objektid on ehitajale keerukamad, mullu sügisel alustades kohati pea iga päev üllatusi. Ehituse eripärasid kommenteerides nimetab ta parkla alla rajatud 24 meetri pikkust terasest sademevee puhvermahutit. Tavaliselt tehakse niisuguseid mahuteid betoonist. „Projekteerimiseks ja ehitamiseks saime viis kuud. Kiire tempo juures on oluline, et otsused võetaks kiiresti vastu nii tellija kui ka tulevase rentniku poolt. Kõik on laabunud ning tellija on olnud otsuste ja vastustega meie küsimustele väga kiire.“