Narvas avati Elektrum Drive’i laadimisjaamad

In Nomine toimetas piirilinnas. Elektrum avas seni Narvas võimsaimad elektriautode laadimisjaamad Narva Astri ja Fama keskustes. Laadimisvõrgustikus Elektrum Drive on 2030. aastaks planeeritud avada rohkem kui 3000 laadimispunkti, millest ligi 1000 rajatakse Eestisse.

Eestis registreeritud elektrisõidukite koguarv läheneb 6000 elektriautole ning Elektrum valmistub elektriautode arvu märgatavaks kasvuks. Nii avati laadimisjaam Tallinnas mullu novembris, tänavu jaanuaris Tartus ja Narvas.

Narva linnapea Jaan Toots: „Narva suhtub elektrisõidukite laadimisvõrku väga hästi, nagu ka kõikidesse teistesse uuendustesse. Seni polnud meil 150 kilovatist laadijat. Meil on viga see, et oleme tupiklinn ja arusaam on, et siinsed inimesed ei hooli elektriautodest ja laadijatele pole turgu. Linn on renoveeritud Aleksandri kiriku juurde teinud suure parkla ja seal oleks vaja elektrisõidukite laadijaid.»

Andrus Liivand, Elektrum Eesti juhatuse liige: “Elektrisõidukite arv kasvab tempokalt ja peaks sel kümnendil saavutama märkimisväärse taseme. See eeldab meie poolt laiaulatusliku elektrisõidukite laadimisvõrgu rajamist, samuti tekivad uued ärivormid, mis pakuvad lisaks elektromobiilsuse teenusele erinevaid lisateenuseid. Prognoosid näitavad, et 2025. aastal võib Eestis olla ligi 17 000 elektrisõidukit, 2030. aastal aga on neid juba vähemalt 50 000. Ühes elektromobiilsusega laienevad ka laadimisvõimalused – 2030. aastaks on iga 10–15 elektriauto kohta vaja vähemalt ühte avalikku laadimiskohta. Otsime aktiivselt partnereid ärikinnisvara omanike seast, et leida kohti uuenduslike laadimislahenduste kasutuselevõtuks.”