Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilasi ootab 1000-eurone stipendium

In Nomine kommunikatsioonibüroo teavitab seal aastal välja antavast stipendiumist. Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts (EAFS) ja Gedeon Richter Eesti filiaal kuulutasid Tartu tähetornis välja üheksanda 1000-eurose stipendiumi. Stipendium antakse tänavu detsembris ühele Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilasele välja Peep veski fondist.

Ain Raal, Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi esimees on seda meelt, et stipendium on edasiviiv jõud, ta on proviisoriõppe üliõpilasele sama vajalik kui teadusele on olnud vajalik Tartu tähetorn. „Me näeme, milleni on tähetornid viinud inimkonna – teooriast ja uurimisest reaalse muutuseni elus, inimese esimese sammuni Kuul ja ma loodan, et meie noored kolleegid astuvad esimesi samme uute kõrguste poole,“ ütles Ain Raal. 

István Bán, Ungari ravimifirma Gedeon Richter Eesti filiaali juht peab stipendiumi proviisoriks saada tahtvate üliõpilaste seas positiivse konkurentsi tekitajaks. „Olen stipendiaatidelt kuulnud, et nad on stipendiumi toel käinud rahvusvahelistel konverentsidel, aga ka kasutanud uue arvuti ostmiseks. On selge, et viiendale kursusele jõudes on senine arvuti juba ajalooks saamas. Praktilised ravimitehnoloogia tudengid teavad ise, mis neile õpingutes kõige vajalikum on ja me toetame nende arengut meelsasti,“ lisab István Bán.

2022. aastal anti Peep Veski fondist Marina Tihhonova 3D-prinditud ravimeid käsitlenud uurimistöö eest. Uurimistöö kandis nimetust „Raviaine vabanemine ekstrusioonitehnoloogiaga valmistatud 3D-prinditud tablettidest.“ Tulevikus saab apteegist 3D-prinditud ravimeid, prooviprinterid on juba katsetamisel.