Elektrivaldkonna parimad on ESB Service Group, Glamox ja OBO Bettermann

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit EETEL tunnustab oma häid majandustulemusi näidanud liikmeid. 2021. aasta majandustulemuste järgi on TOP 2022 kolm parimat ettevõtet elektrikilpe valmistav ESB Service Group, valgustuslahenduste tootja Glamox ja elektrimaterjalide tootja OBO Bettermann.

Kaarel Jänes, EETELi tegevjuht ütleb, et 2021. aasta tulemuste järgi olid elektriala parimad ettevõtjad elektrimaterjalide ja -seadmete tootjad. Põhjusi saab ilmselt otsida nii elektenergiergia hinnakasvust kui ka kliimapoliitika ja energiasäästu otsimise tagajärgedest, kus elektritarbijad soovivad ökonoomsemaid lahendusi. Lähituleviku osas näeb tegevjuht, et ehitusturu jahenemise tõttu saab ilmselt raskeim olema elektri sisepaigaldajatel. Tervikuna on aga näha elektriehituses järgnevatel aastatel laia tööpõldu tulenevalt rohepöörde realiseerimisest ja transpordi elektrifitseerimisest. 

EETEL valib enda liikmete seast igal aastal parimad põhimõtte järgi, mis arvestab käivet ja kasumit ning nende kasvu, käiberentaablust, varade puhasrentaablust ja bilansimahtu. Kümne parima ettevõtte hulka jõudsid veel hulgimüüja Onninen, elektrivõrkude ehitajad Instwork, Connecto Eesti, Kagu Elekter ja Elidor Elektritööd, elektri sisepaigaldaja Tallinna Elekter ning elektrikilpide valmistaja Raasiku Elekter. 

Lisaks kolmele parimale tunnustati tänavu esmakordselt ka tegevusvaldkondade parimaid. EETELi liikmete seas on parim elektrimaterjalide tootja Glamox, parim elektrimaterjalide müüja Onninen, parim elektri sisepaigaldaja Tallinna Elekter, parim elektrivälisvõrgu ehitaja Instwork ning parim elektriprojekteerija Edites.