Osta.ee endine juht Toomas R. Raist tuleb turule uue e-kaubanduse platvormiga merXu

Uus B2B e-kaubanduse platvorm merXu alustas oma tegevust viies riigis: Eestis, Leedus, Poolas, Tšehhis ja Slovakkias. merXu asutas kogenud e-kaubanduse spetsialistide meeskond, mida Eestis ja Leedus juhib endine Osta.ee tegevjuht Toomas R. Raist

merXu loojad said inspiratsiooni B2C müügiplatvormidest ja see on mõeldud nii väike- ja keskmise suurusega kui ka suurtele ettevõtetele. Kaubelda saab kemikaalide, ehituse, elektrotehnika, sisseseade, tööstustoodete, töötervishoiu ja ohutuse kaupade ning profitööriistadega. 

merXu Eesti ja Leedu juht Toomas R. Raist ütleb, et B2B turg muutub kiiresti ja uus ettevõte tahab ajaga kaasas käia. “B2C e-kaubanduses toimunud muutused on praegu käimas B2B keskkonnas. Pakume ettevõtetele terviklikku tööriista, mis ühendab läbipaistvuse, kasutusmugavuse ja funktsionaalsuse, muudab igapäevatöö kergemaks ja optimeerib kulusid,” räägib Raist.

“Esialgu keskendume Kesk- ja Ida-Euroopale, kuna usume siinse regiooni potentsiaali. Samas on igal riigil oma tööstuslik eripära, oma õiguslikud nõuded ja sellest tulenevalt erinev ekspordi- ja impordipoliitika. Hõlbustame merXuga tõhusalt kaubavahetust, meie kaudu eksporditakse suurima müügipotentsiaaliga kaupu,” kommenteerib Toomas R. Raist.

merXu.com on Interneti-kauplemisplatvorm B2B-sektoris tegutsevatele Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele kui ka suurtele üksustele. merXu on turvaline ärikeskkond, mis ühendab kontrollitud ostjaid ja müüjaid ning lubab tehinguid teha kohe või päringute kaudu. Horisontaalne e-kaubanduse platvorm keskendub peamiselt tööstuses vaja minevate kaupade vahendusele kategooriates nagu kemikaalid, ehitus, elektrotehnika, sisseseade, tööstustooted, töötervishoid ja ohutus, tööriistad professionaalidele. Esialgu tegutseb merXu Eestis, Leedus, Poolas, Tšehhis ja Slovakkias.