Viking Line: vältimise asemel reisime vastutustundlikult

Viking Line koos Eesti Turismifirmade Liidu ja Estraveliga kutsub reisimise vältimise asemel üles vastutustundlikult reisima ja kasutama teemaviidet #reisivastutustundlikult.

Koroonaviiruse pandeemia on turismitööstust väga rängalt tabanud ja ametlik suhtlus riikide valitsustega ei ole rasket olukorda leevendanud. Meedias pannakse reisimise vältimisele palju rõhku ja see on kutsunud esile inimeste negatiivse suhtumise reisimisse.

Viking Line soovib luua positiivse vastukaalu ning kutsub inimesi üles vastutustundlikult reisima ja kasutama sotsiaalmeedias vastavat teemaviidet #reisivastutustundlikult. Eestis on algatusega ühinenud Eesti Turismifirmade Liit ja turismifirma Estravel.

Aivo Takis, Estraveli juhatuse liige: “Reisimine on ka praegu turvaline, tervislik ja kasulik. Ühineme Viking Line’i initsiatiiviga ja julgustame omalt poolt kõiki inimesi reisima vastutustundlikult. Ära keela endale reisimise rõõme, sest need on vajalikud sinu hea enesetunde ja hingelise tasakaalu huvides ning praegu rohkemgi veel kui tavaliselt.”

Mariann Lugus, Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär: “Eesti Turismifirmade Liit peab kõige olulisemaks turvaliste, kontrollitud ja vastutustundlike reisiteenuste osutamist, et hoida viiruse riiki sissetoomine võimalikult madalal.”

Viking Line koos algatuses osalejatega lisab teemaviited oma suhtlusmaterjalidele ja kutsub üles neid kasutama eesmärgiga, et #reisivastutustundlikult idee leviks laialdaselt nii reisikorraldajate kui ka reisijate seas. Soomes ja rahvusvaheliselt kasutatakse teemaviiteid #matkustavastuullisesti, #ansvarsfulltresande ja #travelresponsibly.