Mapri Ehitus ehitab Estoverile biogaasijaama

Estover Piimatööstus OÜ rajab Elva valda Kaarlijärve külla meiereid energiaga varustava biogaasijaama. Samasse tuleb ka 1100 ruutmeetrine juustuvalmitusladu. Mõlemad objektid ehitab aasta lõpuks Mapri Ehitus.

Rajatava biogaasijaama eesmärk on piimatööstusest kogutud reovee ja vadaku anaeroobne kääritamine biogaasi saamiseks. Kavas on biogaas ära kasutada tööstuses vajamineva auru tootmiseks, asendades senist põlevkiviõli.
Hannes Prits, Estover Piimatööstuse tegevjuht: “Näeme ringmajandust olulise võimalusena ja naljatamisi saame öelda, et me hakkame tööle piima energial.”
Margus Väärsi, Mapri Ehituse müügijuht: “Koos meie sidusettevõttega RVT Ehitus, kel on palju kogemusi biogaasijaamadega, ehitame Kaarlijärve jaama valmis selle aasta lõpuks. Tehnoloogia tarnib bioloogiliste jäätmete käitluse asjatundja HydroThane STP. Sama tarnija seadmed on kasutusel ka Estonian Celli ja Salutaguse biogaasijaamas. Mapri Ehituse jaoks on see kolmas Eestisse rajatud biogaasijaam, eelnevalt oleme rajanud Ilmatsalu ja Aravete biogaasijaamad.”