In Nomine annab teada: Kevili Mäo terminal sai valmis!

Reedel, 18. oktoobril lõigati läbi ligi 100 meetri pikkune lint ja avati põllumeeste ühistu Kevili 50 000 tonni tera- ja kaunvilja mahutav viljaterminal. Koos kinnistute, tehnoloogia, ehituse ja masinatega on investeeringu suurus 14 miljonit eurot. Koguinvesteering kolme Kevili terminali ulatub aga 23 miljoni euroni.

Mapri Ehituse juht Tarmo Roos tuli avamisele maaliga „Banaanipõld“. „Eks me olime ju kunagi banaanivabariik. Kliima soojeneb ja mine tea, võib-olla kunagi kasvavadki meil banaanid,“ arutles ta.

Kevili juht Hannes Prits ütles, et Mäo terminal on suurim teravilja käitluskoht piirkonnas. „Koristuse ajal on Eestis logistika üle koormatud ja korraga tahetakse vedada tuhandeid tonne, mõistlik on vedada lähemale. Teraviljakoristuse hooajal on pudelikael kodused viljakuivatid, aga mitte koristamiskiirus, sest kombainid on ju võimsad. Kui tahta kvaliteetse vilja eest rohkem raha, tuleb see kiirelt koristada ja ladustada,“ rääkis Prits.

Avamisel osalenud regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman näeb ühistulisel tegevusel Eesti põllumajanduses väga suurt potentsiaali. „Kevili on siin heaks eeskujuks. Sellised investeeringud, mis annavad kasu suurele hulgale tootjatele ühiselt ja aitavad esmatootjate positsiooni tarneahelas parandada, väärivad tunnustust ja tähistamist.“

Erik Riikoja fotod