11,5 miljoni eurose SIRIN logistikapargi ehitab Saku valda Mapri Ehitus

Baltikumi suurim logistikakinnisvara arendaja, Leedu päritolu SIRIN Development pidas oma esimese Eestisse rajatava keskuse sarikapeo, mis andis hoo sisse laienemisplaanidele sellel turul. Saku valda rajatav logistikapark SIRIN Park Tänassilma on oluline edasiarendus ettevõtte portfellis. Logistikapargi ehituse eest kannab hoolt Mapri Ehitus.

Jaanuari keskel valmiv 14 000 ruutmeetrine ladu kerkib Saku valda Tänassilma piirkonda. SIRIN Developmenti tegevjuhi Laurynas Kuzavase sõnul on selle arenduse üks suuremaid tugevusi logistikapargi suurepärane asukoht äriliselt multifunktsionaalses piirkonnas. Esimese etapi koguinvesteering ulatub ligikaudu 11,5 miljoni euroni.

„Vanade ladudega logistikaäri ei ole enam konkurentsivõimeline. Meie eesmärk on pakkuda vanemates ladudes tegutsevatele ettevõtetele võimalust kolida kaasaegsesse logistikaparki, kus on 30% madalamad tegevuskulud, keskkonnasõbralikud lahendused ja paremad tingimused töötajatele. Oleme klientide vajaduste suhtes paindlikud, pakkudes nii suuri kui ka väikeseid üüripindu,” ütles Kuzavas. Samuti luuakse tegevjuhi sõnul sel moel uusi töökohti ja täiendavaid ärivõimalusi nii kohalikele kui rahvusvahelistele ettevõtetele.

Leedu logistikakinnisvara arendaja plaan on ehitada kahes etapis veel kuni 60 000 ruutmeetrit. „Keskendume alati eksklusiivsetele asukohtadele, kuluefektiivsusele ja jätkusuutliku logistikaökosüsteemi arendamisele. Tänassilma tuleb kaasaegne, ambitsioonikas ja strateegiliselt planeeritud logistikapark, millel on minimaalne keskkonnamõju ning kus pakutakse rentnikele vabadust äri kasvades kiiresti laieneda ja kaupu ümber paigutada,“ lisas Kuzavas.

Mapri Ehituse tegevjuhi Tarmo Roosi sõnul on ehitusfirmale koostöö suure Baltimaade logistikakinnisvara arendaja ja investori SIRINiga esmakordne. „Juba praegu näeme pikema koostöö sündi. Logistika ja laonduse turg on viimastel aastatel vägagi aktiviseerunud ning vajadus uute kvaliteetsete pindade järgi on jätkuvalt suur,“ ütleb ta..  

SIRIN Developmenti portfell koosneb logistikaparkidest Vilniuses, Kaunases, Riias ja Tallinnas. Logistikaparkide kogupindala on 367 000 ruutmeetrit. Ettevõte omab enam kui 15-aastast turukogemust ning on ainus ettevõte Baltikumis, kes on ajakirja PropertyEU poolt Euroopa suurimate logistikakinnisvaraarendajate TOP 20 hulka kuulunud.