Haridustrefi 3000 eurosele stipendiumile kandideerib 10 õpetajat ja 18 kooli

Tänavusel Haridustrefil välja antavatele stipendiumidele kandideerivad 10 õpetajat ja 18 kooli. 22. augustil antakse Paide Vallimäel välja uuendusmeelse õpetaja 1000-eurone ja julge õppeasutuse 2000-eurone stipendium. Sündmust juhivad teaduse populariseerijad Aigar Vaigu ja Andres Juur. 

Haridustrefi korraldajad Lilian Promet ja Kristi Jõeorg on stipendiumikandidaatide hulgaga väga rahul. „Tahtsime, et meil oleks lisaks tõhusale haridusteemadel arutlemisele ka oma mõõdupuu, millega Eesti haridusmaastikul arvestataks ja nii panimegi käima stipendiumikonkursi ning valime esmakordselt taotluste seast uuendusmeelseima õpetaja ja kõige julgeme kooli. Stipendiumist saab traditsioon ja usume, et järgmistel aastatel on meie konkurss veelgi kaalukam.“

Haridustrefi peatoetaja LHV Panga jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on rõõmustav, et stipendiumi vastu on suur huvi nii koolidel kui ka õpetajatel. „LHV stipendiumidega soovime uuendusmeelseid õpetajaid ja julgeid koole tunnustada. Parimate praktikate esiletõstmine annab võimaluse uuenduslikke ideid laiemalt jagada, et meie haridusvaldkonnale veelgi enam hoogu anda. Haridus on Eesti tugevus ning sellest sõltub otseselt nii inimeste ühiskondlik heaolu kui ka Eesti edaspidine majanduslik edu tervikuna,“ sõnas Goroško.

Stipendiumikomisjonis on korraldajad Lilian Promet ja Kristi Jõeorg, LHV Panga jaepanganduse juht Annika Goroško, Haridus- ja Teadusministeeriumi üldhariduse valdkonna juht Marjeta Venno ning Tallinna Haridusameti hariduskorralduse osakonna peaspetsialist Madis Annus.