Roheline Park kasvab jõudsalt Tartu moodsaimaks äri- ja elukeskkonnaks

Kommunikatsioonibüroo In Nomine teavitab, et Tartu Rohelise Pargi elamu- ja ärikvartalis valmis esimene ärihoone, kus tegutsevad Elektrilevi ja Enefiti Lõuna-Eesti esindused. Hoones paikneb 150 töökohta pea 3000 ruutmeetril. Rohelise Pargi arendajaks on Cesana Grupp, ehitas Mapri Ehitus, arhitektuurne osa pärineb Kadarik Tüür Arhitektidelt, sisearhitektuur PIN Arhitektidelt. 

„Elektrilevi töötajatest sõltub pea iga Eesti elaniku heaolu. Seega on meile väga oluline, et töötajatel on mugavad ja kaasaaegsed töötingimused, mis arvestavad ka meie töö eripäradega. Elektrilevi operatiivelektrikute brigaadidel on mugav puhketuba valves olekute ajaks ja kiire väljasõidu võimalused. Cesana Grupp on arendajana väga hea koostööpartner, kellele on samuti oluline hoonete keskkonnasõbralikkus ja läbimõeldud lahendused,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Rohelise Pargi meeskonna juht Raul Jeets on rahul, et pargis leidis enesele kodu Eesti suurim ettevõte. „Energiaettevõtte siia tulek toob enesega kaasa hulga head energiat. Kui tahta Tartus teha midagi Tallinnast ja teistest suurtest linnadest erinevat, peame asjale lähenema teistmoodi. Selleks, et siia linna kõige paremini sobida, loome pargi arhitektuurse tervikuna. Rohelise Pargi üheksahektarilisel alal hakkavad põimuma nii elu- kui ka äritegevus ja sellest saab ühe minuti asum, kus inimesed elavad, töötavad, lahutavad meelt. Oma koha leiavad lisaks elumajadele ka kohvikud, restoranid, poed, kontorid, esindused, ateljeed, stuudiod. Siia on lihtne pääseda mistahes liiklusvahendiga, samuti plaanime rongipeatust,“ räägib Raul Jeets. 

Kõrval, samuti äsja valminud Roheline tänav 16 asuvad põllumajanduskontserni Agrone, telekommunikatsioonifirma Tele2 ja IT-ettevõtte Oixio bürood. 

Mapri Ehituse müügijuht Margus Väärsi sõnul on nende ehitusettevõte ehitanud Rohelisse Parki mitu hoonet ja Roheline tänav 16/18 ehitus oli loomulik järg. „Kenad ehitised Tartu sissesõidul annavad siia saabujaile aimu kaasaegsest linnast ja kui järgmistel aastatel kogu park kasvab ja järk-järgult valmib, on see Tartule korralikuks visiitkaardiks.“ 

Fotol: Värske büroohoone lindi lõikasid läbi Mapri Ehituse müügijuht Margus Väärsi, Rohelise Pargi arendaja Cesana Grupi juhatuse esimees Raul Jeets Tartu linnapea Urmas Klaas, Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm ning Eesti Energia juhatuse liige kliendilahenduste müügi ja teeninduse valdkonnas Kelli Toss-Kaasik.

Fotod Maanus Kullamaa