Väänas valmib 8500 ruutmeetrine maastikusõidukite lisaseadmete tehas

In Nomine aitas korraldada selle aasta esimest sarikapidu. Suvel valmib Harjumaal Väänas maastikusõidukite ATV ja UTV tarbeks lisavarustust valmistava Iron Balticu uus, 8500 ruutmeetrine tehas. Ehituse peatöövõtja on Mapri Ehitus.

Tiit Norak, Iron Balticu juhatuse liige räägib, et täna tehakse enamus tootmisöid Vatslas ja müügikontor asub Tabasalus. „Suvel kolime Väänas valmivasse tootmis-, büroo- ja laohoonete kompleksi. Uus hoone koos kaasaegsete tootmisseadmetega lubab meil oluliselt suurendada tootmisvõimsust, tõsta efektiivsust ja aidata kaasa kasvule. Me ekspordime üle 90% toodangust, põhiturud on Põhja-Euroopa ja Põhja-Ameerika. Soovime muuta maastikusõiduki mitte ainult meelelahutusvahendiks, vaid ka tõhusaks, kasutajat mitmel moel teenivaks tööriistaks. Meie tooted lubavad ATV-d kasutada nii lõbusõiduks, võistlemiseks kui ka erinevate tööde tegemiseks.“ 

Iron Balticu tehase ehitust veavad Mapri Ehituse projektijuht Peeter Antsov ja objektijuht Joosep Laev. Antsovi sõnul teeb ehituse huvitavaks tehnosüsteemide maht ja tellija vajadus mitme sildkraana järele. „Oleme üle elanud mõningaid seisakuid üle ootuste külmade ilmade tõttu, kange külmaga on betoonivalu ja seinte ladumine oluliselt raskendatud,“ lisab ta ja lubab tehase juulis tellijale üle anda. 

Iron Baltic OÜ tegeleb maastikusõidukite (ATV/UTV) lisavarustuse arenduse ja tootmisega. Ettevõtte tooted aitavad maastikusõiduki võimalusi maksimaalselt ära kasutada, andes masinale laia kasutusvaldkonna. Tooteid müüakse edasimüüjate vahendusel üle kogu maailma, aastakäive on ligikaudu 10 miljonit eurot ning ettevõttes on 50 töötajat.

Fotod Erik Riikoja ja Iron Baltic.