Kõigil peale 1. oktoobrit registreeritud uutel Mazdadel on kuueaastane garantii

In Nomine proovib taas kätt autotööstuse teemadel. Kõigile uutele, peale 1. oktoobrit registreeritud Mazda sõidukitele kehtib garantii 6 aastat või 150 000 läbisõidu kilomeetrit, olenevalt sellest, kumb enne täitub. Mazda varasem garantiiaeg oli kolm aastat. Uue auto garantiid täiendavad 12-aastane läbi roostetamise ning kolmeaastane värvi- ja pinnakorrosioonigarantii. Enamust Euroopa riike hõlmava pikendatud garantii annab Mazda Corporation.

Uue auto garantii katab kõik materjali- ja tootmisdefektid ning võtab garantiiajal enda kanda auto vigastatud komponentide parandamise või asendamise kulud. Sõiduki edasi müümisel garantiiaja kestel rakendub kaitse järgmisele omanikule järelejäänud garantiiaja või läbisõidu ulatuses. Garantii ei kehti kuluosadele nagu rehvid, piduriklotsid jt.

Roman Zablotski, Inchcape Motors Estonia müügijärgse teeninduse juht ütleb, et kuueaastane garantii annab inimestele kindluse, et selle aja jooksul autoga midagi ei juhtu või kui juhtubki, siis see parandatakse Jaapani autotootja Mazda Corporation kuludega. „Kalkulatsioonid on näidanud, et suudame senise kolme aasta asemel pakkuda kaks korda pikemat garantiiaega. Kinnitan, et tehas hoolib Mazda kasutajatest tootes sõidukeid, mis kestavad kaua ja me eeldame, et pikk garantiiaeg mõjutab müüki positiivselt.“ räägib Zablotski. 

Mazda uue auto garantiid täiendavad 12-aastane läbi roostetamise ning kolmeaastane värvi- ja pinnakorrosioonigarantii. Akuga elektrisõidukitele ja pistikühendusega hübriidelektrisõidukite kõrgepingeakudele annab Mazda Corporation kaheksa aastase garantii kuni 160 000 kilomeetrini.

Foto: Mazda Corporation