Uue hipodroomi külalistallilt võeti sarikapärg

Saue vallas, Tuula külas asuva uue hipodroomi sel aastal valmivalt külalistallilt võeti sarikapärg. Uues tallis on kohti 37-le hobusele, inimeste puhke- ja pesuruumid ning ka hobuste dopinguproovi võtmise boks. Ehituse peatöövõtja on Mapri Ehitus.

Hipodroom OÜ juhatuse liige Jaanus Mikk sõnab, et külalistall valmib selle aasta oktoobris, aga see pole kaugeltki ainuke hoone, mis uue hipodroomi territooriumile on planeeritud. „Lisaks on kavas ehitada veel neli talli, abihooned ning tribüünihoone. Kõrvalkinnistule on planeeritud ka hobukliinik,“ räägib ta.

Kui varasemalt toimetas Hipodroom OÜ Tallinna Hipodroomil, siis 2020. aastal sügisel valmis uue hipodroomi traavirada Tuula külas, Saue vallas. Senise 16 hektari suuruse maa-ala asemel sai Hipodroom OÜ enda kasutusse 25 hektarit, mis võimaldab luua hobustele paremad treening-ja olmetingimused.

Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht on seda meelt, et koostöö kliendiga, kes teeb hoone enda vajadustest lähtuvalt, on ehitusettevõttele alati parim võimalikest variantidest. „Tehakse iseendale, iseenda kasutamiseks ja pikaks ajaks. Mis puutub aga materjalidesse, millest me külalistalle ehitame, siis hoone teraskonstruktsioonid pärinevad Ukrainast ning need on tsingitud Lätis,“ räägib ta.

Külalistall on esimene uue hipodroomi hoone, kuid Mapri Ehituse eesmärk on ehitada majanduse käekäigust sõltuvalt kogu Tuula hipodroomi hoonestus. Lisaks, plaanib Mapri käe külge panna ka Tallinnas vana hipodroomi alale tulevale arendusele, lisab Tarmo Roos.