ETS NORDi uus 9000 ruutmeetrine tehas sai nurgakivi

In Nomine aitas teavitada, et ventilatsioonilahenduste tootja ETS NORDi uus, tuleval aastal valmiv 9000 ruutmeetrine tootmisüksus Tallinnas Peterburi teel sai nurgakivi. Ehituse kogumaht on 15 miljonit eurot ja peatöövõtjaks valiti Mapri Ehitus. Uue tehasehoonega tahetakse kasvatada müügikäivet 2027. aastaks tänaselt 70 miljonilt eurolt 125 miljonini.

ETS NORDi juhatuse esimees Urmas Hiie prognoosib, et uues tehasehoones hakatakse tootma aastas ligi 20 miljoni euro väärtuses ventilatsiooniseadmeid, mis suurendab ettevõtte ekspordipotentsiaali. „Praegu läheb meie toodangut 50 miljoni eest Skandinaaviasse, Eestisse 12 miljoni muudesse riikidesse 8 miljoni eest. Me oleme 25 aastaga kasvanud järjekindlalt, täna on meil esindused lisaks Eestile ka Soomes, Rootsis  ja Araabia Ühendemiraatides. Uue hoone valmides on meil Lasnamäel 29 000 ruutmeetrit tootmis- ja laopinda,  aga kui alustasime siin 18 aastat tagasi tootmist, tundus 2800 ruutmeetrine tehas hiigelsuur,“ räägib ta. 

Uue tehase ehitaja, Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos kinnitab, et tipptegijale tehasehoone ehitamine nõuab väga korralikku tööd. „Eesti on teadagi väike ja enamasti ehitavad tellijad endale, suhtleme selliste nõudlike tellijatega kogu ehitusprotsessi jooksul pea igapäevaselt. Oleme ehitanud mitukümmend tuhat ruutmeetrit tehaseid ja meid valiti ehituspartneriks mitte odavaima hinna, vaid meie kogemuste järgi.“

ETS NORD AS annab Eestis tööd 325 inimesele, aga koos Skandinaavia ja Araabia Ühendemiraatidega on töötajaid kokku ligi 500. Ettevõtte 2022. aasta käive oli 70 miljonit eurot.

Erik Riikoja fotod.