Eesti Energia Tartu büroohoone sai nurgakivi

Eesti Energia Tartu büroohoone Tähtveres Rohelises Pargis sai nurgakivi. Hoone arendaja on Cesana Grupp, selle ehitab Mapri Ehitus, arhitektuurne osa pärineb Kadarik, Tüür. Arhitektidelt, sisearhitektuur PIN Arhitektidelt. Kommunikatsioonibüroo In Nomine andis Eesti rahvale teada nurgakivi panekust.

Alanud on uus etapp Tartu Rohelise Pargi arenduses. Värske büroohoone Roheline tänav 16/18 lisandub tänaseks juba seal tegutsevaile kodu- ja aianduskeskusele Gardest, veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjale Dimedium ja rasketehnika müüjale Intrac. Eesti Energia Tartu töötajad saavad ehitaja kinnitusel kolida uude büroosse käesoleva aasta lõpuks.

Rohelise Pargi arendaja Cesana Grupi juhatuse esimees Raul Jeets räägib, et pargi ideoloogia on kujundatud koos Rootsi arhitektuuribürooga Wingårdhs, kes 2022. aasta alguses peetud arhitektuurikonkursi võidutöös põimis kokku enda rohelisele mõtteviisile tuginevad kogemused ning Rohelise Pargi väärtused.

Hoone arhitektuurne kandev idee on energiatõhus büroohoone, mis loob meeldiva töökeskkonna. Hoone pikem külg on Emajõe poole, et tagada atraktiivsed kaugvaated. Maja on tõstetud tänavast kõrgemale, see lubab luua pääsu esimesel korrusel asuvasse parklasse ilma pikka betoonrampi rajamata. Maja on otsesele päikesevalgusele avatud igast küljest. Kogu hoone on üles ehitatud avatud korrustega kandepostidel karkassmajana, et saaks maksimaalselt muuta korruste konfiguratsiooni vastavalt ajas muutuvatele rentnike vajadustele.