Uus Renault Espace – uus põlvkond, sama DNA

1983. aastal esitles Renault sõidukit Renault Espace, mida võib nimetada esimeseks elamiseks mõeldud autoks. See oli teedrajav sõiduk, mida sageli jäljendati, kuid on siiski jäänud ainulaadseks kultusautoks viie põlvkonna vältel.

Renault esitleb nüüd täiesti uut Espace’i, 5- või 7-kohalist sõidukit, mis täiendab brändi C- ja D-segmendi juhtivaid mudeleid.

Espace alustas revolutsiooni, juhatas sisse tulevikuvisiooni ja pole kunagi lakanud ajas muutumast. Tänasel täiesti uuel Espace’il on maasturi olemus ning atleetlik ja elegantne disain, Esprit Alpine’i viimistlus lisab motospordi eeliseid. See on jäänud truuks oma 5- või 7-kohalisele pikkade reiside sõiduki DNA-le ja on endiselt Renault’ tootevaliku ruumikaim mudel. Peen materjalivalik ja viimistlus lisavad klassi tipptasemel funktsioonidele, mille hulka kuulub rohkem kui 1 m2 suurune panoraamklaaskatus, mis on turul üks suurimaid.

Uus Espace on ka kaasaegne ja täis täiustatud tehnoloogiat nii salongis kui kapoti all. Sõidukis on juhile ja reisijatele vajalik ühenduvus. Auto välismõõtmed on väiksemad ja see on eelkäijast 215 kg kergem ning varustatud ülitõhusa 200-hobujõulise E-Tech täishübriid jõuallikaga. Selle märkimisväärselt madal kütusekulu (4,6 liitrit 100 km kohta) annab kuni 1100 km sõiduulatuse ja aku ei vaja laadimist.

Renault’ eluks ja elamiseks mõeldud autode valikule kohasena on uue Espace’i sõidu- ja ohutusfunktsioonid kõikide autos viibijate jaoks tipptasemel. See on ehitatud alliansi loodud CMF-CD platvormile ja varustatud 32 juhiabisüsteemiga. MULTI-SENSE ja 4CONTROL Advanced Renault’ nelikroolimine tõstavad juhitavuse järgmisele tasemele.

Uue Espace’i tellimine algab 2023. aasta kevadel.