Gedeon Richteri mullune käive oli 2,04 miljardit eurot

In Nomine koostöö ravimifirmaga Gedeon Richter jätkub. Ettevõtte 2022. aasta käive oli rekordiline, kasvades aastaga 16% ja ulatudes 2,04 miljardi euroni. Aasta varem oli ettevõtte käive 1,76 miljardit eurot. Eestis kasvas Gedeon Richteri 2022. aasta ravimite läbimüük ja ulatus 1,82 miljoni euroni.

Gedeon Richteri käibest suurema osa moodustasid günekoloogilised ravimid (599,4 mln eur) ja kariprasiin (370,6 mln eur). Günekoloogiliste ravimite müük kasvas 26%, suurima tõusu tegi transdermaalne kontratseptiiv EVRA, mida võrreldes 2021. aastaga müüdi mullu lausa 94% rohkem – 73,1 miljoni euro eest 2022. aastal versus 37 miljoni eest aasta varem. Gedeon Richteri suurimad turud on Euroopa (492 mln eur), SRÜ (443,1 mln eur) ja USA (411,9 mln eur). Koduturule Ungarisse müüdi ravimeid 116,2 mln euro eest.

Gedeon Richteri Eesti filiaali juht István Bán on ettevõtte käekäiguga Eestis rahul. Müüki kasvatasid populaarseimad tooted Panangin (+23%), oraalsed kontratseptiivid (+21%) ja transdermaalne kontratseptiiv (+14%). „Sal aastal lisanduvad Eestis meie toodete sekka uus günekoloogiline, uus diabeedi ja uus eesnäärme vähiravim. Tänu uute ravimite turule toomisele loodame stabiilsele kasvule lähiaastate jooksul,“ räägib István Bán.

Värskeim Gedeon Richteri uudis on, et alates selle aasta veebruarist asuti koostööd tegema Mithra Pharmaceuticalsiga, et turustada menopausijärgsete sümptomite raviks mõeldud preparaati.