Renault Australi testisõidud lumises Siewierzis

Täpselt kuu aega tagasi toimusid Poola lumises Siewierzi linnas uue Renault Australi rahvusvahelised testisõidud. Autoajakirjanikud Balti riikidest ja mujalt maailmast sõitsid Kadjarit ja Koleost asendava maasturiga esimeste seas. Kaks päeva väldanud sündmusel said ajakirjanikud lumistel proovisõidumarsruutidel põhjalikult autoga sõita ning talvistes tingimustes kätt proovida.

Testisõidud toimusid 13. – 14. detsembrini Siewierzis ja selle lähiümbruses. Eestist olid kohal neli ajakirjanikku. Esimese päeva hommik algas presentatsioonide ning ametliku osaga, pärast mida lastigi külalised iseseisvalt autodega ekslema. Mitmetunnise autosõidu kulminatsioon oli õhtusöök uhkes Bluebell restoranis Natura Residence hotellis. Järgmisel hommikupoolikul võimaldati huvilistel veel mõned tunnid sõita ning seejärel suundutigi juba lennujaama, et tagasi Eesti poole asuda.

Renault Austral on Prantsuse autotootja ambitsioonika plaani järgmine samm naasta jõuliselt C-segmenti, mis moodustab ülemaailmse autoturu tuumiku. Sellest tulenevalt vastab uue Australi väliskujustus maasturite kategooria koodidele, kuid on lisaks sportlik ja tehnoloogiline.

Täiesti uue Australi elegantne ja kõrgtehnoloogiline interjöör pakub Renault’ ajalugu tähistanud peremudelite väärilist mugavuse taset. Avara ja külalislahke interjööri krooniks on OpenR ekraan, mis kuvab nii armatuurlaua näidikuid kui ka navigatsiooni- ja multimeediasüsteeme, ühendades samal ajal parimad Google’i teenused ja rakendused. Kaks suurt 12-tollist ekraani ja 9,3-tolline silmade kõrgusel asuv ekraan moodustavad kokku ligi 1000 cm2, et saada intuitiivne, kaasahaarav ja ühendatud sõidukogemus.

Täiesti uus Austral on modernsuse tipp, millel on 32 juhiabi (ADAS), MULTI-SENSE seaded ja Renault kolmanda põlvkonna neljaratta juhtimissüsteem 4CONTROL Advanced. Iga kasulik, ennetav ja intelligentne tehnoloogiline funktsioon on mõeldud reisijate mugavuse, naudingu ja ohutuse parandamiseks.

Hinnad algavad Eestis 29 090 eurost.

In Nomine aitas nõu ja jõuga Eesti ajakirjanike valikul, pressimaterjalide koostamisel ning ühtlasi organiseeris transpordi Poolasse ja tagasi.

Loe ja vaata, mida arvasid kohalolijad värskest maasturist:

https://www.accelerista.com/proovisoidud/renault-austral-proovikas/

https://www.auto24.ee/uudised/uudised.php?uid=65507

https://auto.pub/proovisoit-renault-austral/