Eestis disainitud A-kujulised majad löövad maailmas laineid

Ajastul, mil energia tarbimine üleilmselt muudkui suureneb, tootmisvõimsusi aga tuleb juurde visalt, on peagi käes aeg, kui igaühest meist saab elektritootja, olgu allikaks siis päike, tuul või kütuseelement. Lõuna-Eesti metsade keskele kodu rajanud Indrek Kuldkepp on selle mure enda jaoks nutikalt ära lahendanud.

Indrek Kuldkepp A-frame majas

Indrek Kuldkepp teenib raha oma firmas Avrame tehasemajade ehitamisega, täpsemalt öeldes ettelõigatud puitkarkassmajade valmistamisega. Need on A-Frame majad ehk A-tähe kujulised puitmajad, millel – üllatus-üllatus – pole seinu. Õigemini, seinad küll on, aga need ei paista välja, näha on vaid kolmnurkne, harjast maani ulatuv katus. Puitmaju on Kuldkepp tootnud ja müünud nüüdseks juba üle kahekümne aasta, alustas ta 1998. aastal Elvas oma isa firmas, edasi tuli juba oma ettevõtte loomine ja toodete juurutamine. A-majad on lihtsalt varasemast tegevusest välja kasvanud tootearendus.

Kuldkepp müüb oma A-maju põhjamaadesse, aga ka Jaapanisse, Lõuna-Koreasse, Argentiinasse, Vahemere saartele ja viimasel ajal eriti hästi Kanadasse. Sealmail on puitarhitektuur suure au sees, et kohalikud ettevõtted ei jõua neid lihtsalt nii palju toota, kui rahvas nõuab. Isegi hind ei olevat kuigi oluline, peaasi, et maja oleks kvaliteetne ja nii on kanadalased valmis soetama endale Eestis tehtud maja isegi mõnevõrra kallima hinna eest, kui selle saaks kohapealse tootja käest.

Enda valmistatud kolmekordses kolmnurkses majas elav Indrek Kuldkepp on kõva downsizing-eluviisi pooldaja, mistõttu loobus ta juba eos üldise elektrivõrguga liitumise mõttest. Seda enam, et võrgufirma küsis selle eest mitukümmend tuhat eurot. Umbes sama raha eest pani ta püsti oma off grid-elektrisüsteemi, kus tal on kõik detailideni läbi mõeldud.

Loe rohkem TööstusESTi kodulehelt: https://toostusest.ee/uudis/2022/03/15/automaatmustandindrek-kuldkepp-muukis-lahti-koige-praktilisema-maja-saladuse/