Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu uus tegevjuht on Kaarel Jänes

Kommunikatsioonibüroo In Nomine teeb koostööd Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga (EETEL), mille uueks tegevjuhiks sai alates 1. märtsist Kaarel Jänes. Suurimas jaotusvõrguettevõttes Elektrilevi töötanud ja Eesti Elektroenergeetika Seltsi juhtinud Kaarel Jänes hakkab ellu viima EETELi uut strateegiat.

EETELi juhatuse esimees Kristo Reinhold ütleb, et organisatsioon on teinud läbi arengu ning on aeg muutusteks, mis viivad erialaliitu hoogsalt edasi. „Meil on olemas selge visioon EETELi rollist valdkonna eestvedajana ja oleme paika pannud järgnevate aastate strateegia. Uue juhi esmane ülesanne ja eesmärk on planeerida konkreetsed tegevused ja need ellu viia. Üks oluline tegevus on kogu valdkonna kutsestandardite uuendamine, mis tagab valdkonnas tegutsevate ettevõtete vahel ausa konkurentsi ja professionaalsed tegijad.

Teine tõsine väljakutse on, et tellijad ja peatöövõtjad ei annaks ehituses järele elektritööde kvaliteedis ja ei lähtuks ainult odavamast hinnast. Paljud tulekahjud hoonetes saavad alguse just elektrisüsteemist ja elektritöödelt ei tohiks säästa ühtki senti,“ räägib Reinhold.

Energeetika magistriharidusega Kaarel Jänese sõnul on elektritööde ettevõtjaid ühendava EETELi tegevjuhtimine põnev ja atraktiivne väljakutse, kus nauditavat arengut jagub aastateks. „EETELil on ambitsioonikas juhtkond, kes juba mõnda aega on tegelenud uue strateegiaga ning täna on neil põhjendatud ootus organisatsiooni tugevdamiseks ja värskendamiseks. Mul on rohkesti kogemuslikke ning realiseerimist ootavaid ideid alates ühisest innovatsiooni ning ärikeskkonna arendamisest ja koostöö kasvatamisest kuni seadusloomes regulaarse kaasa rääkimise ning valdkonna eestkõnelejaks saamiseni. Samuti tahan seista hea liikmeskonna ja liikmete arvu kasvatamise eest,“ kinnitab ta.

Kaarel Jänes on magistrikraadiga elektriinsener

Kaarel Jänes on viimased 11 aastat töötanud Eesti suurima jaotusvõrguettevõtte Elektrilevi heaks. Seal juhtis ta sisseostu ja partnerlepingutega tegevusi ning algusaastail töötas ka võrguehituse peaspetsialisti ja juhtivprojektijuhina. Alates 2017. aastast kuulub ta Eesti Elektroenergeetika Seltsi juhatusse ja 2021. aasta kevadest oli ta seltsi juhatuse esimees. Kaarel Jänes on olnud tegev MTÜs Eesti Tuumajaam ja töötanud Enersense’is ning Eleringis. Tal on Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika magistrikraad ja 7. taseme diplomeeritud elektriinseneri kutsetunnistus elektrivõrkude ja -süsteemide alal. Kaarel on lõpetamas Tartu Ülikooli strateegilise juhtimise magistriõpinguid, kus tema uurimisteema on Eesti elektritööde ettevõtete innovatsioonivõimekus.