Renault müüs 2021. aastal rohkem kui 1,7 miljonit sõidukit

Renault tugevdas 2021. aastal oma positsiooni Euroopa elektriautode turul. E-Tech valik moodustas möödunud aastal 30% Renault sõiduautode müügist Euroopas (2020. aastal 17%). Elektriliste sõiduautode turul on Renault Euroopas kolmandal kohal ja mudelite seas on Zoe 2. kohal. C-segmendis oldi samuti tugevad. Alates turuletoomisest 2021. aasta juunis on Euroopas tellitud rohkem kui 60 000 Renault Arkanat. 2022. aastal esitletakse täiesti uut elektrilist Megane E-Techi ja uut Australi.

Renault müügiedu tagas eelmisel aastal elektrifitseerimine, suurendades Euroopas elektri- ja hübriidsõidukite müügiarvu 52% võrra. 2021. aastal moodustas E-Tech tootevalik 30% Renault sõiduautode müügist Euroopas, kus elektrisõidukite turuosa on 26%. Euroopa lõikes on Renault elektrisõidukite müügis esikolmikus: Prantsusmaal (1. koht), Itaalias (2. koht) ja Saksamaal (3. koht).

2012. aastal müügile jõudnud Renault Zoe säilitab Prantsusmaal elektrisõidukite segmendis turuliidri positsiooni ja on Euroopas 2. kohal. Ka hübriidsõidukite müügivalikus näitab Renault tugevat tulemust: Clio 19%, Captur 24% ja Arkana 56%.

Väikeste tarbesõidukite turul saavutas Renault mitme mudeli turuletoomisega Euroopas juhtpositsiooni.  Valikus on uus Express Van, Kangoo Van ja Trafic. Kangoo Van pälvis ka 2022. aasta kaubiku tiitli.

Euroopas saavutati väikeste tarbesõidukite segmendis turuosa 15,7% (+1% vs 2020). Renault oli väikeste kaubikute segmendis 1. kohal ja keskmiste/suurte kaubikute segmendis 2. kohal.

Renault Zoe – Euroopas tugev teine