Mapri Ehitus ehitab Kellukese lasteaia

Tallinnasse Kalamajja tuleb uus, miljööväärtuslikku piirkonda sobiv Kellukese lasteaed, mille 12 rühmas hakkab käima 270 last. Ehitustööd on alanud ja lasteaed saab valmis tuleva aasta sügisel.

Kellukese lasteaia uus maja on rühmade kaupa jagatud mitmeks kaldkatusega osaks, millest igaüks on eri värvi. Seega sobib lasteaia hoone väga hästi Kalamaja arhitektuuriga. Lasteaia hoovi tulevad lillepeenrad, õuesõppe paviljonid, õppeaed ja kasvuhoone, hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid.

Lasteaia direktor Tamara Borsuk tunneb heameelt ka õuealale rajatava liiklusõppe linnaku ning uute sportimis- ja mänguvõimaluste üle. „Hoones on suured ja avarad rühmaruumid, ühendatav spordi- ja muusikasaal, huviklass, töötajate kabinetid, köök, lift. Lasteaia fuajees on suur näituste- ja mängimisala. Läbipaistev katus lisab ruumile valgust ja avarust. Kõigisse rühmaruumidesse pääseb nii siseruumist kui ka otse õuest. Kokkuvõtteks võime öelda, et saame maja, millest oleme ammu unistanud,“ ütleb Borsuk.

Lasteaia Kelluke ehitab Mapri Ehitus. Ettevõtte tegevjuht Tarmo Roos lubab, et Kalamaja saab keskkonda sobiva lasteaia, kus on olulist tähelepanu pööratud nii laste kui ka töötajate ergonoomikale ja mugavusele. „Mapri Ehitus lammutas meelsasti vana hoone, et rajada selle asemele kaasaegne keskkond. Lasteaiaõpetajatel on väga suur koormus ning sotsiaalselt oluline roll ning nende töötingimused olgu tipp topp vormis. Mapri Ehituse töötajatel on vähemalt kahe lasteaiarühma jagu tulevikutegijaid ning selle kogemuse kaudu teame me, mis on lapsele hea ning õpetajale oluline. Lapsed on meie tulevik ning ükski euro, mis me panustame nende tuleviku edule, ei lähe raisku,“ kinnitab Tarmo Roos.