Ettevõtete ostu-müügiplatvorm merXu kaasab raha ja laieneb Saksamaale

Ettevõtetele suunatud kauplemisplatvorm merXu kuulutab välja Prosus Venturesi juhitud a-seeria rahastamisvooru, milles osalevad ka olemasolevad investorid Accel ja Point Nine.

Ettevõtetele suunatud ostu-müügiplatvorm merXu tegutseb praegu Eesti, Tšehhi, Ungari, Leedu, Poola, Rumeenia ja Slovakkia turgudel. merXu klientide hulka kuulub tuhandeid väike- ja keskmise suurusega ettevõtteid, kes kasutavad veebipõhist kontrollitud ostjate ja müüjate ärikeskkonda kaupade ostmiseks.

Rahastamisvooru käigus kogutud raha kasutatakse ettevõtte järgmises kasvufaasis eesmärgiga laieneda uutesse Euroopa riikidesse, esmajoones Saksamaale, millega ettevõte juba algust teinud on.

Kaido Raja, merXu Eesti juhi sõnul on aastaga Eestis liitunud ligi 1800 ettevõtet, Euroopas aga kokku 17 000 ettevõtet ja igapäevaselt tuleb juurde sadu uusi. „merXu saab Euroopa suurimaks B2B ostu-müügiplatvormiks. Oleme avanud esinduse Saksamaal ja siinsetele ettevõtetele pakub kindlasti huvi võimalus pakkuda oma tooteid Euroopa suurimal ostuturul. On kõnekas fakt, et Kesk- ja Ida Euroopa riigid kokku on Saksamaale suurem majanduspartner kui Hiina. See, et merXu suurune platvorm alustas Eestist, on võimalus siinsetele ettevõtetele. merXuga liitunute seas on näiteks Huum, Norma, Neular, Standard, Toolmarketing.“