Erik Riikoja alustas In Nomine loovjuhina

Kommunikatsioonibürooga In Nomine liitus Erik Riikoja ja asub siin tööle loovjuhina. Fotograaf ja videomees näeb enda rollina foto ja video tähtsuse tõstmist klientide kommunikatsioonitegevuses.

Kommunikatsioonivaldkonnas on oluline kiirus ja sellest lähtuvalt on materjali nobe ja efektiivne tootmine väga oluline. „Igapäevane materjal eri meediates muutub aina visuaalikesksemaks ja on igati igati mõistlik, et selle valdkonna praktik on meeskonna liige, mitte väljast sisse ostetud,“ märgib In Nomine partner, konsultant Heikki Sal-Saller.

Erik Riikoja hinnangul on telefoni-, foto- ja videotehnika oma arengus jõudnud küpsesse faasi: „Seadmed, millega sisu luuakse ja tarbitakse, on väga head. Nutitelefon meie taskus suudab teha väga kõrgekvaliteediga salvestusi, ülekandeid ja teeb asjaarmastaja käes alati asja ära. Keerulisemad aparaadid aga vajavad rohkem süvenemist, vaeva, teadmisi ja oskusi. Et nendega hakkama saada, on vaja õppida ja harjutada. Ehk siis lihtsa inimese käes telefon, asjatundjale anna kätte mida iganes – kõik taandub ikka narratiivile, valgusele ning olemasolevate võimaluste loomingulisele kasutamisele.“

Tallinna Ülikooli reklaamierialal õppinud Erik Riikoja 20 aastat piltniku, filmi- ja droonimehena on olnud kirju ja teha on ta saanud palju. „Kui midagi välja tuua, siis üheksa näitust, rohkelt moeseeriaid, droonimaterjali mitmetele suurklientidele ja filmidele ning palju reklaame,“ loetleb ta.

Karjääri senine huvitavaim kogemus on värske loovjuhi 11 aastat kestnud hea suhe Euroopa Filmiakadeemiaga EFA. „Filmiakadeemia fotograafina saan reisida üle euroopa, pildistada väga huvitavaid filmisündmusi ning teha seda loomingulisel ja ennast väljendaval moel. Nad on mulle vabad käed andnud ja lisaks pildistamisele saan suhelda nii kuulsate filmiloojate, näitlejate, kui ka nende järelkasvu loomingulises keskkonnas,“ räägib Erik Riikoja oma tööst.