Kliimasõbralik Viking Glory lastakse Hiinas vette

Viking Line’i uue laeva ehitus on jõudnud märkimisväärse verstapostini. Homme, 26. jaanuaril lastakse Viking Glory Hiinas Xiameni laevatehases vette. Pidulikku sündmust saab jälgida otseülekandena YouTube’is. Viking Glory jõuab Turu–Ahvenamaa–Stockholmi liinile järgmise aasta alguses.

Viking Line’i kliendid ja ka laiem avalikkus on üles näidanud suurt huvi uue laeva vastu. Seetõttu on huvilistel võimalus olla tunnistajaks Viking Glory esimesele reisile kuivdokist sadamakai äärde. Samuti tehakse virtuaalne ringkäik laeva pardal. Otseülekande vestlusringis osalevad Viking Line’i tegevjuht, laeva kapten, projektijuht jt. Viking Glory vettelaskmist näidatakse otseülekandena 26. jaanuaril kell 12 Eesti aja järgi: https://youtu.be/eGY9Y3Dg3B4

Viking Glory faktid:

 • Jõuab kohale 2021. aasta lõpus.
 • Jõuab Turu–Ahvenamaa–Stockholmi liinile eeldatavasti 2022. a alguses.
 • Reisijate arv: 2800
 • Kajuteid: 922
 • Meeskond: umbes 200
 • Pikkus: 222,6 meetrit, kogumahutavus: 63 813 tonni
 • Veomaht: 1500 liinimeetrit
 • Jääklass: 1A Super
 • Kütus: veeldatud maagaas (LNG)
 • Ehitatud Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd laevatehases Hiinas
 • Partnerid: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Almaco, Koncept, Climeon, Evac, Projektia, Pointman, Deltamarin  and others.