FinEst-Hall Factory suurendab Fundwise’i abiga müügitulu 10 miljoni euroni

Eesti suurim PVC hallide tootja ja paigaldaja FinEst-Hall Factory OÜ laiendab tootmist ja käivitab tuleval kevadel Rae vallas uue tehase kogumaksumusega 5,5 miljonit eurot. Laienemisplaanid näevad ette 2024. aastaks müügitulu kasvu 10 miljoni euroni ja sisenemist Rootsi, Norra ja Taani turule.

FinEst-Hall Factory laiendab tootmist ja kavatseb ühisrahastusportaali Fundwise investoritelt kaasata kuni 400 000 eurot. Kaasatud kapital investeeritakse Rae valda valmiva tehase seadmetesse. Suurima osakaaluga on investeeringus 1,2 miljonit maksma minev Itaalia päritolu torulaser, mis kiirendab senist käsitööd kümme korda. Lisaks ostetakse metallkonstruktsioonide värviliin. Kokku plaanib PVC hallide tootja kolme aasta jooksul investeerida seadmetesse 2,84 miljonit eurot, uute seadmete toel vähendatakse tööjõumahukaid protsesse ja toote omahinda, samuti pööratakse palju tähelepanu tootmise automatiseerimisele ja digitaliseerimisele.

Jaanus Laane, FinEst-Hall Factory juht ja omanik ütleb, et ettevõte on senise toomise baasil kümne aasta jooksul 180 halli püsti pannud ja viimastel aastatel kasvatanud käivet keskmiselt 60% aastas. Nüüd on aeg laienemiseks küps.

“Kevadel valmivas tehases tahame uute seadmetega tootmist kiirendada, mahtusid kasvatada ning tööjõukulude osa vähendada. Käibe kasvuks ja lähiriikidesse laienemiseks vajame konkurentsieeliseid, nendeks on mõistlik müügihind ning kiire tarne,” räägib ta.

Jaanus Laane mõistab tööstusjuhina, miks on investorite seas populaarsed startupid, kuid ta soovitab investoritel hajutada oma portfelle ja mõelda ka tööstusele.

FinEst-Hall Factory pakub investorile võimalust osa saada dividenditulust ning omandatud osaluse väärtuse kasvust ajas. Kahe aasta jooksul investeerib ettevõte tootmisse ning teenitud kasum refinantseeritakse. Esimesed dividendide väljamaksed tehakse 2023. aastal eelneva aasta eest. Dividendideks makstakse esimesel aastal 30 protsenti maksude-eelsest kasumist. FinEst-Hall tahab, et osakud muutuksid vabalt kaubeldavaiks ja näeb investorite jaoks ühe võimalusena Igniumi digibörsi ja hiljem First Northi.

Ettevõtte hinnangul on PVC hallide turumaht Eestis ligi 15 miljonit eurot. Soome vastav turumaht ulatub hinnanguliselt 65-70 miljoni euroni. FinEst-Hall Factory omab Eestis umbes 20 protsendilist ning Soomes umbes 2,5 protsendilist turuosa.

FinEst-Hall Factory OÜ on Eesti suurim PVC hallide tootja ja paigaldaja. Steel Expressi nime all alustanud ettevõte on tegutsenud 10 aastat ning täna saab seal tööd 27 inimest. Hallide tootmine käib täna Kohila vallas Pahklas 1800 ruutmeetrisel rendipinnal ja eraldi asub 700 ruutmeetrine PVC katete tootmishoone. Ettevõtte müügitulu oli 2019. aastal 4,6 miljonit eurot ja see kasvas 2018. aastaga võrreldes 77%.