Pärnu kesklinna ehitatakse Graf Zeppelini teine hoone

Pärnu kesklinnas Lai 15a kerkib 2022. aastaks Graf Zeppelini Maja kompleksi teine hoone, kuhu tulevad äripinnad ja 1-3 toalised korterid. Hoone ehitab Mapri Ehitus, arhitektuurne lahendus töönimega “Lainurk” pärineb BOA arhitektidelt.

Vallo Palm, hoonetekompleksi arendava ettevõtte VP Kinnisvara juhataja ütleb, et uude majja tuleb kokku 51 korterit pindalaga 30-69 ruutmeetrit. Ruutmeetri hind on 2200-2400 eurot. Hoone teevad eriliseks laiad rõdud ja 180 kraadine vaade Pärnu jõele ja linnale. Lisaks on maja alumistel korrustel 1500 ruutmeetrit äripinda, millele on ankurrentnik juba leitud. 
Tarmo Roos, Mapri Ehituse Pärnust pärit tegevjuht ütleb, et Pärnu kesklinn areneb jõudsalt ja linn on mõistnud, et kesklinna arendamisse panustamine on väga vajalik. “Graf Zeppelin on meile järjekorras teine hoonetekompleks Pärnu Pika ja Laia tänava piirkonnas. Kesklinna arengut hoogustab ka Pärnu kolmas, Raba-Laia tänava sild, millle kaudu mõne aasta pärast üle jõe pääseme,” lisab Roos.

Graf Zeppelini Maja valmib tervikuna 2022. aastaks. Tänaseks on esimesest hoonest leidnud omaniku juba 90%.

Miks Graf Zeppelini maja? Vallo Palm räägib, et 90 aastat tagasi, 1930. aasta 24. septembril tegi Pärnu kohal umbes 300 meetri kõrgusel paar tiiru rahumeelne õhulaev Graf Zeppelin kapten Flemmingi juhtimisel.