Viis mõtet Renault Capturist

Kommunikatsioonibüroo In Nomine rahvas proovib ja hindab Renault ja Dacia autosid. Selleks, et kogeda, mis automaailmas on uut. Anett Veske sõitis ja tegi viis tähelepanekut.

Esiteks: väike aga kompaktne

Auto on parajalt väike ning mahub hästi igalt poolt läbi, kitsastes parkimisoludes oli hea manööverdada, mida omakorda toetasid 360 kraadi kaamerad. Pagasnik on minu üllatuseks väga väike, siis aga avastasin, et see on ehitatud hoopis kahe korruselisena – kui plaat vahelt võtta, mahub sinna rohkelt asju.

Teiseks: viimase peal tehnoloogia

Alustades puutetundlikust multimeediasüsteemist, kliimaseadmest ja elektroonilisest käsipidurist ning lõpetades sõiduraja hoidmise assistendi ja liiklusmärgi tuvastussüsteemiga. Sõitmine on tehtud lihtsaks ja senikogetust palju turvalisemaks. Autouksi lukustavate inimeste õnnistuseks puudub autol võti ning selle asemel on pult, mis autost eemaldudes uksed automaatselt sulgeb. Niisamuti ei pea suurte poekottidega poest väljudes „ninja“-liigutusi tegema, et kotist autovõtmed leida, vaid uksed avatakse autole lähenedes. Igati mugav!

Kolmandaks: praktiline nii linnas kui ka maanteel

Huvitav oli sõites, et auto tekitas illusiooni: 50 km/h linnas sõites tundub nagu sõidaksid kiirusega 30 km/h. Ning kui sõitsid 90 km/h või 110 km/h, ei tajunud erilist kiiruse vahet. Ilmselt on kõikide uute autode puhul nõnda, et auto on väga sujuv ja juht ei taju kiiruste vahesid hästi. Maanteel oli see linnamaastur just kõrguse tõttu mugav sõita tänu suurele vaateväljale. Renault Captur kiirendab hästi ning möödasõitudel ei pea kartma, et auto aeglane kiirendus segavaks muutuks.

Neljandaks: kaunis välimus

Capturi välimus on pilkupüüdev ning raske on sellest möödudes pilku saada. Ja ilmselt peab ka liikluses suurema tähelepanuga arvestama, kuna auto pole vaid juhi arust ilus! Lisaks stiilne ka seest. Autot esindusse tagasi anda oli lausa valus!

Viiendaks: väike kütusekulu

Kellele ei meeldiks vaadata armatuuril väikeseid numbreid kütusekulust. Tehnilistes andmetes on toodud maksimaalseks kuluks 6,6 l/100 km. Kui nii ilus auto võtab keskmiselt nii vähe bensiini, siis tekib igati tahtmine ka enesele uus auto soetada!