Betoonisõber 2019 on Mait Rõõmusaar

Eesti Betooniühing kuulutas 2019. aasta „Betoonisõbraks” Mait Rõõmusaare – betooni kui materjali mitmekülgse kvaliteetse kasutamise, kvaliteetse betoonehituse ja betooni kunstipäraste külgede esiletoomise eest.

Mait on oma töömehe elu sidunud betooniga. 2000. aastal oli ta üks Mapri Projekti asutajatest, 2005. aastast kuulub ettevõte Nordeconi kontserni ning 2009. aastast kannab nime „Nordecon Betoon”. 2017. aastast võeti kasutusele brändinimi „NOBE”.

„Raske oleks üles lugeda kõiki neid sadu ehitisi, kus Maidu juhitav Nordecon Betoon on betoonitööd teostanud,” sõnas Eesti Betooniühingu esimees Tiit Roots.

„Maidu puhul on üheks teda iseloomustavaks küljeks – betoonikunst, ehk „Kunst on kõikjal!”, nii nagu nende firma kodulehelgi kirjas,” ütles Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevdirektor.

Mait Rõõmusaar on osalenud aktiivselt kolme „Aasta betoonehitise” tiitli pälvinud ehitise valmimisel:

– 2003 – Miiduranna villa (arhitekt Emil Urbel);
– 2011 – Cromatico (skulptor Lukas Kühne);
– 2017 – Viimsi eramu (arhitekt Mateusz Kuo Stolarski).

„Betoonisõber 2019” aunimetus kuulutati välja neljapäevasel Betooni Tehnoloogiapäeval Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Eesti Betooniühingu „Betoonisõbrale” Mait Rõõmusaarele tegi kunstnik Jüri Mildeberg ka spetsiaalse auhinna.