Elektrumi seadmed säästavad kuni 30% energiat

Energiamüüja Elektrum Eesti hakkab pakkuma kodujuhtimisseadmeid, millega saab säästa kuni 30% kodu energiatarbimisest.

Andrus Liivand, Elektrum Eesti juhatuse esimees: “Vajadus võidelda kliimamuutustega on esiteema kogu energiasektoris ja ühiskonnas laiemalt ning üks võimalus tavatarbijal seda teha on läbi energia säästmise. Elektriauto ostmine ei ole täna veel kõikidele taskukohane, küll aga on seda kodujuhtimisseadmed. Need lubavad täiesti tavalisel tarbijal hakata kontrollima oma energiakasutust ja säästa kuni 30% kodu energiatarbimisest ja kontrollida energiakasutust kodus, suvilas, maamajas või kontoris. Harjumuspärases mugavuses sellega ei kaotata, kodus on ikka sama soe või valge kui varem. Põhiseadmed on lihtsalt paigaldatavad, ühendamine võtab keskmiselt aega kuni 15 minutit ning üldjuhul saab sellega hakkama iga täiskasvanu. Ühtlasi puudub vajadus eraldi tööde planeeringuks või suurteks ehitustöödeks”

Elektrumi Targa Kodu seadmed on Andrus Liivandi sõnul mõeldud eeskätt neile, kes tahavad täna kodus vähese vaevaga energiakasutust vähendada. Tark Kodu sobib ka vanematele majadele ning korteritele. 

Stardikomplekti, kuhu kuuluvad keskseade, temperatuuriandur, nutipistik, juhtmevaba termoregulaator ja Elektrumi Targa Kodu mobiilirakendus on kodutarbijal mõistlik soetada koos elektripaketiga. 

Elektrum Eesti kuulub Baltikumi suurima elektritootja ja juhtiva elektri jaemüügiettevõtte Latvenergo gruppi. Elektrumi eesmärgiks on muuta klientide elu mugavamaks, toetades neid energiaturul, muutes keerulised asjad lihtsaks ja kliendisõbralikumaks ning pakkudes soodsaid energialahendusi. Ettevõtte tootevalikus on elektri- ja maagaasi paketid, päikeseenergia ja targa kodu lahendused nii kodumajapidamistele, korteriühistutele kui ka äriklientidele. Elektrum teenindab Balti riikides kokku ligi miljon klienti.