Tallinna Kammerorkester kutsub Kultuuriööl Vabaduse väljakule kolme orkestri kontserdile

Laupäeval 25. augustil kell 17 ootab Tallinna Kammerorkester koos Vilniuse Püha Kristoferi kammerorkestri ja puhkpilliorkestriga RIGA Balti riikide juubeliaasta suvelõpu ühiskontserdile „Balti akord“.

Kolme Balti pealinna orkestrid esinesid koos eelmisel laupäeval Riias, järgneb kontsert 25. augustil Tallinna Kultuuriöö raames Vabaduse väljakul ja pühapäeval 2. septembril Vilniuse Katedraali väljakul. Orkestri kontsertmeistri Harry Traksmanni sõnul kõlas kolmepoolselt koostatud kava Riias hästi kokku ja publik tundis sellest samapalju rõõmu kui muusikudki.

„Kutsume kõiki kuulama, Vabaduse väljak on hea kontserdipaik, kus saame ühiselt panna punkti helisevale Tallinna Kammerorkestri 25. hooaja ja Eesti, Läti ja Leedu Vabariigi 100. aasta suvele,“ kutsus Traksmann

Nii klassikast kui ka džässist koostatud kavaga esinevad orkestrid eraldi ja ühisorkestrina. Avapala on Riia orkestrilt, Artur Maskatsi „Tango“, akordionisolist on Arturs Noviks ja orkestrit juhatab Valdis Butāns. Vilniuse Püha Kristoferi kammerorkestri esituses kõlab Jonas Jurkūnase “Varblase unistus”, solistid on pärimuslaulja Veronika Povilionienė ja Petras Vyšņiauskas saksofonil, dirigent Modestas Barkauskas.
Tallinna Kammerorkestrilt koos Raivo Tafenauga saksofonil ja Tiit Kikasega viiulil kõlab aga remix Jaan Räätsa Kontserdist kammerorkestrile nr 1.

90 muusikut ühendava ühisorkestri esituses kõlavad Eino Tambergi Avafanfaarid, Toomas Leiburase „Vilniuse Mosaiik“ ning Raimonds Paulsi „Võtan Sind kaasa“.
Duke Ellingtoni “Night Creature” esitusel teeb kaasa džässtrio koosseisus Kirke Karja (klaver), Mihkel Mälgand (bass) ja Normunds Everts (trumm). Ühismusitseerimist juhatavad Modestas Barkauskas ja Valdis Butāns.

Kontserdid kolmes Balti riigis toimuvad Tallinna Kultuuriameti, Vilniuse Linnavalitsuse ja Riia Linnavolikogu koostöös.
Oma 26. hooaega alustav Tallinna Kammerorkester on üks Eesti viiest professionaalsest orkestrist ERSO, Estonia ja Vanemuise teatriorkestri ning Pärnu Linnaorkestri kõrval, orkestri kunstiline juht on Risto Joost. Uue hooaja alguses osaleb orkester Pärdi päevadel Tallinnas, Tartus ja Viljandis ning orkestri muusika kõlab ka New Yorgis, Pariisis, Nantes’is, Budapestis, Varssavis ja Stockholmis.

Koduse hooaja eel ootab orkester kõiki sõpru Pika tänava pidustustele Mustpeade Majas 30. septembril ning avakontserdile sealsamas neljapäeval 4. oktoobril.

Lisainfo orkestri kohta leiate:
www.tko.ee
https://www.facebook.com/TallinnaKammerorkester/
http://www.filharmoonia.ee/tko/orkester/orkester/35-tko-est/orkester/liikmed/82-harry-traksmann