George Tsatsose teoste kinkimine Eesti Kunstimuuseumile

22. aprillil toimus Kumu kunstimuuseumis pidulik tseremoonia Kreeka tsemenditöösturi George A. Tsatsose kahe teose kinkimise auks Eesti Kunstimuuseumile.

George A. Tsatsos (s. 1940) on Kreeka ettevõtja, kes on osalenud tsemenditööstuste ehitamisel ja renoveerimisel paljudes maades, sh Eestis, Küprosel, Nigeerias, Poolas jne. Ta osales 25 aastat tagasi välisinvestorina AS Kunda Nordic Tsement erastamises koos USA ettevõtja Ronald S. Lauder’iga.

Tsatsos on ka nimekas kunstnik, kellel on olnud personaalnäitusi Ateenas, Londonis, New Yorgis, Pariisis, Varssavis jne.

George Tsatsos viibis koos abikaasa Zoe’ga Eestis, et neid 25 aasta taguseid sündmusi tähistada. George Tsatsos kinkis Eesti Kunstimuuseumile Eestiga sõpruse märgiks kaks maali: „Networking” ja „Pteroductylous Ducks”.