Sonyle nelikvõit mainekatelt TIPA auhindadelt

Sony pildimistehnika on taaskord saanud tunnustust maailma juhtivate fotoajakirjade ühenduselt TIPA (Technical Image Press Association). Kaks objektiivi ning kaks kaamerat on troonitud oma kategoorias aasta parimateks.

Parim täiskaader-profikaamera: Sony Alpha 7R V

TIPA toimetajad valisid ühehäälselt Alpha 7R V aasta parimaks täiskaader-profikaameraks. Nad märkisid, et tegu on muljetavaldava, kiire ja paindlike võimalustega kaameraga, mis tõstab profifotograafide jaoks lati kõrgemale. Sel on 61-megapiksline täiskaadersensor ning pakub 8K-videosalvestust ja 8-stopilist pildistabilisaatorit. Lisaks pakub see oma täiustatud AI-võimekusega autofookussüsteemi abil enneolematut täpsust ja kiirust erinevate subjektide liikumise jälgimisel.

Parim profi-vlogimiskaamera: Sony ZV-E1

Kompaktne täiskaadersensoriga ZV-E1 on mõeldud nõudlikele sisuloojaile, kes soovivad sisu filmida nii liikvel olles kui ka staatiliselt ilma meeskonna või mahuka järeltöötluseta. Kaamera pakub uusi Al-funktsioone liikuvate subjektide jälgimiseks, saab hakkama mitme subjekti interaktsioonidega ning seda saab ka seadistada visuaalsete efektide ja meeleolude jaoks arvukate filmiliste vlogi seadete abil.

Parim normaal-fiksobjektiiv: Sony FE 50mm F1.4 GM

Ülikiire f/1.4 maksimaalse avaga fiks-objektiiv sobib hästi hämaras pildistamiseks. Sel G Master-objektiivil on 11-labaline diafragma ja on ideaalne üldotstarbeline objektiiv, mis suudab pakkuda hämmastavalt sujuvat tausta ja rikkalikku bokeh-efekti. TIPA toimetajatele avaldasid muljet uue disaini ja juhtimisfunktsioonide lisamine, mis teevad sellest hea tööriista nii filmimiseks kui ka pildistamiseks, sealhulgas kaks fookuse hoidmise nuppu ja Linear Response manuaalse fookuse rõngas, millega saab fookust peenelt juhtida.

Parim standardsuumobjektiiv: Sony FE 20-70mm F4 G

Kaasaegsed objektiivid peavad vastama nii video, sealhulgas vlogimise, kui ka fotograafide vajadustele. Sony FE 20-70mm vastab mõlemale ning on lisaks sellele suurepärane tavaobjektiiv, mis laiendab universaalset 24-70mm suumivahemikku 20-70mm-ni. Videograafidele pakub laialt suumitud objektiiv ulatuslikku vaatevälja selfie-, maastiku- ja ürituste pildistamiseks koos suurepärase teravusega servast servani, samas kui “portree” 70mm pikkus on ideaalne POV-, intervjuu- ja detailitööde jaoks, kusjuures 9-labaline diafragma tagab pehme bokeh.