GreenDice’i abiga taaskasutatakse Mapri Ehituse arvuteid

In Nomine toetab ringmajandust ja nii andsime teada, et Mapri Ehitus annab kasutatud arvutid IT taaskasutusettevõttele GreenDice ja on sel moel tegemas esimesi samme jätkusuutlikkuse mõõdetaval teekonnal.

Tõnu Jalakas, Mapri Ehituse kvaliteedi- ja arendusjuht räägib, et GreenDice’iga liituma pani ehitusfirmat jätkusutlik põhimõte: ehitusfirma töötavad arvutid saavad endale järgmised tänulikud kasutajad. Mapri Ehitus on seni taaskasutusse saatnud ligi 20 sülearvutit.  

Meie arvutipark on suur ning töö iseloomust tulenevalt on ka nõudmised arvutile kõrged. Arvuti eluiga on meie jaoks umbes 3-4 aastat ja pärast seda on endiselt tegemist väga hea arvutiga, mis suudab tavakasutajat mitmeid aastaid teenida. GreenDice’iga koostöös leiavad meie arvutid uue omaniku ning võit on mitmepoolne: vahend, mida me enam ei vaja, saab mõistliku kasutuse, järgmine kasutaja saab endale arvuti soodsa hinnaga ning kokkuvõttes on sellest suurim kasu keskkonnal, mida koormatakse vähem,“ räägib Tõnu Jalakas. 

GreenDice’i tegevjuhi Argo Alaniidu sõnul pöörduvad nende poole organisatsioonid, kel on aus soov oma keskkonnamõju päriselt vähendada. „Me anname oma partnerfirmadele võimaluse läbipaistvalt mõõta oma IKT seadmete süsiniku jalajälge ja aitame neid, väärindades seadmeid edasi oma kogukonnateenuse kaudu ning vastutame kuni utiliseerimiseni välja. Koos Mapri Ehitusega võiksime aasta lõpuks suuta positiivselt mõjutada rohkem kui 20 Eesti perekonda, kes tänu vastutustundlikule tarbimiskultuurile ei peaks soetama endale poest uusi tehnikaseadmeid.“ 

Alaniidu sõnul sihitakse tuhandet toodet aastas, kuid GreenDice’i eesmärk on jõuda kümnete tuhandeteni. „Tänaseks oleme saanud umbes tuhat seadet ja edasi suunanud ka juba enam kui 500 seadet. Oleme kahjuks saanud ka umbes 7 tonni seadmeid, mida saab lihtsalt utiliseerida, need on olnud katkised või liiga vanad,“ räägib ta.