Viking Line pakub uut IPA-tüüpi õlut

Viking Line pakub oma laevadel firmaõlut, mis töötati välja koos tunnustatud Soome väikepruulikojaga Rock Paper Scissors Brewing. Viking Line IPA on kergesti nauditav mereliste nüanssidega käsitööõlu, mis vastab ka õllegurmaanide soovidele. Hõrgu maitsega õlu sisaldab muuhulgas meresoola ja karamell-linnaseid. Viimastel aastatel on pruulikoda võitnud mitmeid kvaliteediauhindu nii Soomes kui ka välismaal.

„Viking Line’i soov oli saada pardale kergesti joodav, aga samas ka õllesõprade maitsele vastav õlu, mis sobib hästi nii seltskonna- kui ka toidujoogiks. Lisaks tahtsime merelist puudutust. Pärast mitmeid katsetusi valisime Viking Line IPA valmistamiseks vähese meresoolaga maitsestatud mineraalvee. Õlle kerge linnasekeha laseb esile tõusta Simcoe ja Nelson Sauvin humalatel. Mineraalvesi rõhutab humala mõrkjust ning karamell-linnaste magusus tagab tasakaalustatud maitse,“ ütleb Rock Paper Scissors Brewingi pruulmeister Aki Railanmaa.

Klientide õlle-eelistuste muutumine ja areng on selgelt näha Viking Line’i tax free kauplustes, kus müüakse sadat erinevat õlut. Traditsiooniline laagriõlu maitseb endiselt paljudele, kuid selle kõrvale on tekkinud rahvusvahelised kaubamärgid ja käsitööõlled. Eelkõige on kasvanud nõudlus IPA õllede järele.

„Käsitööõllede populaarsus paistab silma ka meie restoranides ning need on tänapäeval täiesti salongikõlbulikud joogid isegi à la carte menüüs. Uus Viking Line IPA on suurepärane maitsepaariline näiteks õrnsoola- või külmsuitsulõhele, samuti sobib see hästi burgeri või piprapihviga,“ räägib Viking Line’i tootegrupi juht Ossi Ruusunen.

Gambrinuse õllepäevik: Keskmisest nati raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe.

Prüülike õllejutud: Kergelt häguselt oranžikal õllel on matsakas ja püsiv vahukiht. Aroom on esialgu värske ja tsitruseline, kuid peagi areneb magusaks, tummiseks ja troopilisest magus-hapukaks lõhnaks.

Õlle blogi: Olen meeldivalt üllatunud, et tellimusena mingiks firmaõlleks tehtud jook, ongi hea õlu. On maitset ja see maitse on mahlakas ja piisavalt mõrkjas, aga mitte ülevõlli. Lihtsamate õllede kaanija võib veidi nina krimpsutada, aga kes vähegi käsitööõlle maailmaga kokku on puutunud, võiks seda küll heaks joogiks pidada. Mina igatahes pean. Ja soovitan mõnel VL laeval viibides kindlasti proovida.