Avrame majake pakub Raplamaal vaikust ja rahu

Kes poleks unistanud maale kolimisest ja linnamürast põgenemisest? Veel enam, kui sealjuures saaks veel ka sõltumatu olla ja ise elektrit toota, siis oleks ju meel eriti rahul. Just nii otsustas käituda Ivi Larsen, Võrust pärit naine, kes viimased pea veerandsada aastat on jaganud oma elu Eesti ja Norra vahel.

Ivi otsustas panna oma Prillimäel asuva korteri müüki. Takkajärele võib öelda, et tal vedas – sedamaid ilmus keegi huviline, ei teinud pikka juttu ja elamine vahetas kiiresti omanikku. Ivi Larsen on avala jutuga ega tee saladust, et sai korteri müügist 40 000 eurot – just selline summa, mis kulus pere välja valitud nn A-maja karbi püstitamiseks krundile, mis leiti ja osteti umbes 15 km kaugusel Prillimäelt Purila külast.

Muide – õigem oleks nimetada neid maju A-Frame’i majaks, sest just sellise nime all müüb neid Indrek Kuldkepp, kes selliseid maju oma ettevõttes Avrame valmistab. Need on ettelõigatud puitkarkassmajad ehk A-Frame’i majad – A-tähe kujulised puitmajad, millel polegi tegelikult seinu. Õigemini seinad küll on, aga need ei paista välja, näha on vaid kolmnurkne, harjast maani ulatuv katus. Kõige tüüpilisem A-Frame’i maja on kahekorruseline Duo 120, milles 68,5 m2 suurune põrandapind ja mille hind on ca 40 000 eurot. Aga võimalik on ka tellida näiteks topeltsuurt maja, see on siis justkui kaks maja koos, see tuleb pikem ja on sisuliselt kaks korda suurem.

Puitmaju on Indrek Kuldkepp tootnud ja müünud nüüdseks juba üle kahekümne aasta. Ta elab ka ise sellises metsa sees paiknevas A-majas ning temagi ei kasuta võrguelektrit.

Loe lähemalt Ivi Larseni kogemusest Avrame majaga siit – https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120035898/tee-jarele-perekond-ehitas-metsaservale-elektrilevist-soltumatu-koigi-mugavustega-maja

Avrame maja Raplamaal