In Nomine tunnustab: Mapri Ehitus on Spordisõber 2022

Foto autor: Hendrik Osula

Olümpiakomitee kuulutasid pidulikul tänuüritusel välja „Spordisõber 2022“ aunimetuse pälvinud ettevõtted ja eraisikud: ACE Logistics Estonia, A. Le Coq, Audi Eesti, Mapri Ehitus, Terminal OIL, Standard AS, SYNLAB, Wolf Group OÜ, Raul Kirjanen, Viljo Vetik.

Tänuauhinnad – kunstnik Kalli Seina klaasskulptuuri – andsid ühiselt üle Eesti Vabariigi kultuuriminister Tiit Terik ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa. Kultuuriminister Tiit Terik ütles, et sporti toetavad inimesed kõnetavad teda väga sügavalt. „Mul on hea meel tänada neid ettevõtjaid ja üksikisikuid, kes on sporditegemist ja paljude sangarite saavutusi toetanud. Spordivaldkonna rahastamine saabki toimuda vaid siis kui paneme jõud kokku. Just nii saame pakkuda võimalikult palju seda, mida spordi tegemiseks vaja läheb,“ ütles Terik.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on tänuväärne, et spordi arengusse panustab väga palju Eesti ettevõtteid. „Spordisõbra sündmusega tahame tänusõnu öelda tegelikult tuhandetele toetajatele. Suur aitäh, et te olemas olete!”

Mapri Ehitus on olnud aastaid erinevate Eesti spordivõistkondade, näiteks TÜASK korvpallimeeskond, JK Tallinna Kalev, Team Ampler-Tartu 2024 ja ka individuaalsportlaste (Lucas Leok) selja taga. Juhatuse esimees Priit Jaagant ütleb, et Mapri Ehituse ligi 150 liikmeline tiim on väga spordilembene. Eelmisel aastal keskenduti triatlonile: sellega algasid ettevõtte suvepäevad ja Ironman Tallinnast võttis osa 22 inimest.

„Spordisõber“ on Kultuuriministeeriumi ja Eesti Olümpiakomitee poolt 2019. aastal ellu kutsutud traditsioon spordi toetajate tunnustamiseks. Spordisõbra tiitliga tänatakse neid, kes on oluliselt toetanud spordi- ja liikumisharrastuse valdkonda, hoogustanud spordi- ja liikumissündmuste toimumist ning seeläbi ka ühiskonna arengut laiemalt.