Lasteaia Kelluke uue hoone ehitusel peeti sarikapidu

Kommunikatsioonibüroo In Nomine teavitab, et Kalamajas valmib sügisel lasteaia Kelluke uus, miljööväärtuslikku piirkonda sobiv hoone, kus kohti on 270 lapsele. Hoone on saavutanud oma kõrguse ja Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev, Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap ning Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos võtsid hoonelt sarikapärja.

„Kui nurgakivi asetamisel tänavu jaanuaris võis maja suuremalt jaolt vaid ette kujutada, siis nüüd, ainult paar kuud hiljem, on hoone juba peaaegu katuse all ja ruumid ootamas siseviimistlust. Tänan Mapri Ehituse tublisid töötajaid, kes vaatamata keerulistele aegadele ehitusmaastikul on teinud oma tööd hästi ja püsinud graafikus,“ sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos märkis naljatades, et lasteaed Kelluke saab kindlasti valmis, aga ehitaja ei ütle millal ja mis see maksma läheb. „Tulevikus maksavad lasteaiad ja koolid rohkem, ka Kellukese lasteaia hind on juba suhtelistelt korralik. Viie aasta eest oleks selle raha eest saanud kaks lasteaeda, ajad on selles mõttes huvitavad. Mapri ehitab praegu kaht lasteaeda, teine on Põltsamaal ja mõlemad saavad sügiseks valmis,“ lubas Roos.
Kalamaja arhitektuuriga harmoneeruv uus maja on rühmade kaupa jagatud mitmeks kaldkatusega osaks, millest igaüks on ise värvi. Katusele tulevad päikesepaneelid ja hoone saab tõhusa ventilatsioonisüsteemi. Majja tulevad lift ja tänapäevane köök.

Lastele on uues majas tagatud arendav, hubane ja turvaline keskkond. Hoones on suured ja avarad rühmaruumid, kuhu pääseb ka otse õuest, ühendatav spordi- ja muusikasaal ning huviklass. Fuajeesse on planeeritud suur näituste- ja mänguala, kuhu läbipaistev katus lisab valgust ja avarust. Hoovile rajatakse liiklusõppe linnak, õuesõppe paviljonid, õppeaed ja kasvuhoone. Luuakse mitmeid õues sportimise ja mängimise võimalusi.

Lasteaia Kelluke tööde tellija on Tallinna Linnavaraamet, hoone projekteeris Nord Projekt ja seda ehitab Mapri Ehitus. Omanikujärelevalvet teeb P.P. Ehitusjärelevalve. Tööde kogumaksumus on 8,17 miljonit eurot. Hoone avatakse eeldatavasti oktoobris 2022.