Viking Line’i Amorella meeskonnale anti mereohutuse auhind

Viking Line’i Amorella meeskonnale on antud mainekas Sea Sunday auhind professionaalsete pingutuste eest laeva juhtimisel Ahvenamaa lähedal aasta tagasi. Ainus viis üllatavateks olukordadeks valmistumiseks on treenimine, märgib laeva kapten Rune Fellman.

20. septembril 2020 sõitis Viking Line’i reisilaev Amorella Ahvenamaal Långnäsist kagus madalikule. Tõsisema õnnetuse vältimiseks õnnestus laeva meeskonnal Järsö saare juurde kaldale sõita. Sel ajal oli pardal 281 inimest. „Olen eriti tänulik, et suutsime ennetada teist madalikule sõitmist veetee teisel serval. Manööverdasime laeva kontrollitult kalda suunas ja vältisime sel viisil edasisi kahjustusi. Sellised olukorrad panevad proovile meeskonna võime koostööd teha. Meil õnnestus see suurepäraselt, ”ütleb laeva kapten Rune Fellman.

20. septembril 2021 anti Amorella meeskonnale professionaalsuse eest Sea Sunday mereohutuse auhind. Auhind on tunnustus vääriliste pingutuste eest meresõiduohutuses ning selle asutasid 1997. aastal Soome ametivõimud koos professionaalse meretranspordi ja lõbusõidulaevandusega tegelevate organisatsioonidega.

Žürii põhjendas auhinna väljaandmist järgmiselt: „Reisijate ja meeskonna evakueerimine reisilaevalt nõuab professionaalseid oskusi ja regulaarset koolitust koostöös erinevate organisatsioonidega. Amorella meeskond Rune Fellmani suunamisel juhtis evakueerimist ohutult ja professionaalselt. Reisijate vastuste kohaselt viidi päästmismeetmed läbi rahulikult ja viisil, mis tekitas reisijates tunde, et nad on kindlates kätes ja et nende evakueerimine toimub sujuvalt. ”