Marta Liisa Suitslepp: kommunikatsioon kolib veel rohkem online’i

Mille järgi oma praktika töökoha valiku tegid?
Otsides praktikakohta plaanisin selle algselt siduda oma praeguse töökohaga ning kuna In Nomine büroo on seotud Betooniühingu PRiga, siis selle järgi tuligi esialgne valik. Soovisin rohkem teada saada, kuidas PR ehitussektori firmadele toimib ning kas see erineb kuidagi teiste sektorite PRist.

Mis olid sinu peamised tööülesanded?
Peamised ülesanded oli pressiteadete toimetamine/tõlkimine ning teiste töötajate abistamine, lisaks sain kokku panna ka kuu aruandeid meediakajastustest. Äge oli veel osaleda hanke kokkupanemise protsessis. Praktika viimasel nädalal käisin ka Äripäeva finantskonverentsil Fiteki “stenditöötajana” nende teenust tutvustamas. 

Mida sulle kõige rohkem teha meeldis?
Põnev oli kaasa aidata hanke tegemisel. Sain suurema pildi ette, mis üldse tähendab kommunikatsioonibüroos töötamine. Kui palju tööd läheb ühe firma PR tegemiseks ning pressiteate meediasse jõudmiseks. 

Mida uut õppisid ja endaga siit praktikalt kaasa võtad?
Kindlasti kogemuse suhtlemisel firmade ja ajakirjanike vahel, mis PR töö endast üldse kujutab. 

Kuidas nägid kommunikatsiooni maailma enne praktikale tulemist versus nüüd?
Ma arvan, et kujutasin kommunikatsiooni maailma ette rohkem suhtlusena ning vähem tööd arvuti taga toimetamist. Peale praktikat sain aru kui palju analüüsimist ja arvutitööd tegelikult teha on.

Kas agentuuritöö on selline, nagu seda ette kujutasid?
Peaaegu, kindlasti mingid erinevused võrreldes sellega, mis praktika-eelselt mõttes olid, kuid üldpildis jäi ikka samaks. 

Mis oli kõige meeldejäävam seik praktika ajast?
Kõige meeldejäävam oli minek Äripäeva konverentsile ning sealne “müügitöö”. 

Milliseid trende turunduses ja kommunikatsioonis ennustad tulevikuks?
Kuna ma olen sellega nii vähe kokku puutunud, siis väga palju ennustada ei oska. Usun, et kommunikatsioon kuskile ei kao, kuid suurel määral kolib see aina rohkem online ning inimeste vahelist suhtlust jääb vähemaks. Usun, et tulevikus tuleks rohkem rõhku panna sotsiaalmeedia PRile ning traditsiooniline meedia jääb pigem tahaplaanile. 

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Ei tea veel, olen avatud kõigele. Järgmise aasta jooksul lõpetan magistriõpingud ning siis vaatan edasi. Atäh In Nomine tiimile, et võtsite mind vastu. Selle kuu aja jooksul õpitu tuleb kindlasti kasuks ning teiega oli väga äge koostööd teha!