Viking Line avas XPRSi pardal burgerirestorani The Burgers

Viking XPRSi pardal avati burgerirestoran The Burgers

Veganiburgeri vahel on uudne pihv Moving Mountains

Viking Line avas XPRSi pardal burgerirestorani The Burgers, kus pakutakse viit eri burgerit, nende seas ka veganiburgerit. Burgerid valmistakse kohapeal käsitööna värskest toorainest. Järjekordade vältimiseks saab nüüdsest toitu tellida iseteeninduskioskist.

Vanemkokk Ardo Aari ütleb, et burgerid on laeva grillirestoranis olnud kogu aeg hästiminev söök ja sestap valitigi uude restorani läbi aegade enim müünud burgeriretseptid.

Taimetoidu eelistajad on küsinud nii bufee- kui ka grillrestoranis veganitoitu ning restoranis on nüüd uudiseks ka veganiburger, mille pihv on Ardo Aari sõnul vaid köögiviljadest: “Meie meeskonna välja töötatud pihv Moving Mountains koosneb sojaubadest, seentest, peedist, hernevõrsetest, jahust ning siin on ka natuke kookoseõli. Lisaks pihvile on burgeri vahel punasibul, rukola, tomat ja hummusekaste.” Ardo Aari kinnitab, et liha osa väheneb toitudes tasapisi.

Kõige nõutumad on Aari sõnul siiski tavaline juustuburger ja lasteburger. Juustuburgeri vahel on veisepihv, Koskenlaskija juust, marineeritud kurk, tomat, sibularõngad ja küüslaugumajonees. Lasteburgeri vahel on lisaks pihvile lehtsalat, Cheddari juust ja ketšup.

Viking XPRSil on järjekordade vältimiseks pandud tööle iseteeninduskioskid, mis lubavad toidu kiiremini kätte saada. “Käisime uurimas, kui ladusalt on burgerite müük korraldatud mujal ja võtsime kasutusele iseteeninduskassad. Suvisel kõrghooajal on meil pikad järjekorrad, kioskis saab aga tellida ja kohe ka maksta. Ekraanilt näeb, millal burger valmis on ning seda saab asuda sööma soojalt,” räägib vanemkokk.