Fitek hakkab pakkuma EDI lahendusi

Finantstehnoloogia firma Fitek tegeleb elektroonse andmevahetuse EDI lahendustega, mis lihtsustavad ettevõtete vahelist kaupade ostu-müüki. Paberdokumentide või e-posti manuste asemel vahetatakse müügidokumente majandustarkvarade vahel ilma andmeid käsitsi sisestamata.

Karl-Eric Schneider, Fiteki tegevjuht: “Elektroonse dokumendivahetuse eelis on dokumentidega arvetega tegelemisele kuluva aja kokkuhoid. Tegeleme Fitekis kõigi finantsprotsesside automatiseerimisega Eestis ja sõsarettevõtete kaudu kogu Euroopa Liidus. Töötame selle nimel, et järgmise viie aastaga kasutaksid pooled Eesti ettevõtetest kõige kaasaegsemaid finantstehnoloogia lahendusi.”

Andrus Moor, Fiteki EDI-müügijuht: “EDI kasutus on valdkonniti erinev, paljud ei ole sellest veel kuulnud. Minu hinnangul on tööstusele ja ehitusele suunatud kaubanduses, samuti tööstuses ruumi EDi lahenduste kasutuselevõtuks. Logistika- ja laondusettevõtete seas on samuti hulk firmasid, mis ei kasuta EDI. Seevastu toidukaubanduses ja toiduainetööstuses, kus kaubaarveid rohkem, on EDI laialdaselt kasutusel.”

Fitek suudab pakkuda EDI (Electronic Data Interchange)erilahendusi ja lisasid ning ühendada elektroonse dokumendivahetuse teiste Fiteki teenustega, mis koos aitavad aega tuntavalt kokku hoida.

Andrus Mooril on pikaajaline elektri- ja elektroonikakaupade jae- ja hulgikaubanduse kogemus firmadest SLO, Elfa Distrelec. “Olen eri ametites näinud hulgi- ja jaekaubandust iga nurga alt ning seetõttu on mul arusaam, mida EDI firmadele anda võib ja kust rohkem saada kasu. Tean, millised tööd on “rumalad” ja räägin klientidele, kuidas saab andmete sisse toksimise asemel teha ettevõttele kasulikke asju.”