Siselehe Peegelpind koolitus Saint-Gobainile

In Nomine on kahel korral praktiliselt konsulteerinud Saint-Gobaini siselehe Peegelpind tegemist. Sügisel tegime esimese raundi ja soovitasime palju muutusi.

Maikuus võtsime Pühajärve Spas tõsisema vaatluse alla Peegelpinna 2019. aasta esimese numbri, mis möödunud sügise praktiliste kogemuste saamise järel oli tundmatuseni ja loomulikult paremaks muutunud. 

Tartu Ülikooli ajakirja Universitas Tartuensis peatoimeteja Merilyn Merisalu analüüsis tosina tegijaga tervet ajakirja lugu-loo järel. Tema soovitusel muutuvad pealkirjad veelgi aktiivsemateks, tekivad rubriigid ja fotod hakkavad veel paremini kõnelema.

Kristel Ress Päevakerast rääkis kaasaegsest eesti keele kasutusest ning jagas soovitusi sõnastuse muutmiseks ajakirja musta materjali baasil.

Teisel päeval tutvustas toimetamise ilu ja valu Postimehe Arteri toimetaja, autoajakirjanik Esta Tatrik. Päeva lõpetas populaarse mälukoolitusega Tauri Tallermaa, kes muuhulgas õpetas must-valgel, kuidas jätta meelde olümpiarõngaste värvid.

Et koolitus ei jääks liiga lehe-keskseks, käisime esimesel õhtul Murimäe Veinikeldiris, kus perenaine tutvustas haaravalt marjaveini tegemise eripära ja kavatsusest hakata peagi viinamarjaveini valmistama. Viinamarjaväljad mäenõlval kinnitavad seda.